Amenajarea moderna a unui apartament de 44 mp cu 2 camere

Potrivit pentru un cuplu, acest apartament a fost amenajat pentru a crea spatiul util, confortabil si modern. Spatiul mic ne poate limita uneori sa alegem un design modern sau confortabil, insa amenajarea acestui apartament ne arata de ce anume trebuie sa tinem cont pentru a nu ne lipsi asta.

Deschide Galeria

Avand numai 44 de metri patrati, livingul si bucataria sunt open space, fiind separate numai printr-o jumatate de perete. In aceeasi idee, de a crea spatiu, s-a folosit un joc de simetrii intre podea si pereti, aplicandu-se placaje din lemn. Dungile verticale si orizontale de pe placaje nu sunt intamplatoare, ele dau dimensiune, prelungind vizual peretii. De asemenea, designerii au asezat in puncte cheie oglinzi de dimensiuni mari in care se reflecta incaperile, dand astfel impresia de un spatiu mai mare. Peretii care fac trecerea in celelate incaperi au fost lasati albi, la fel ca usile, pentru a crea o imagine unitara.

Culorile au fost alese in armonie cu materialele. Astfel, in living, aspectul natural al lemnului este continuat de culorile naturale de gri si maro ale canapelei, covorului si draperiilor. Decorul este simplu si putin, pentru a evita aspectul aglomerat.

In bucatarie s-au ales materiale care imita granitul, iar in baie si dormitor peretii sunt acoperiti integral de materiale de piatra falsa. Acestea dau un aspect odihnitor si continua conceptul din intregul apartament. Si in aceste incaperi s-a pastrat decorul in stil minimalist si culorile naturale de alb, maro si bej.

Intr-un apartament de mici dimensiuni trebuie sa tinem cont de spatiile de depozitare inteligente, care sa indeplineasca cele doua cerinte: sa nu ocupe mult spatiu si sa fie incapatoare. Mobilierul acestui apartament le indeplineste pe amandoua. Dressingul din dormitor este incastrat in intregime in perete, iar pe hol, tot in perete, un grup de rafturi deschise sau inchise cu usi.

Stilul minimalist se regasete si in detaliile metalice de la corpurile de iluminat sau chiar de la intrerupatoare si manerele usilor. De neobservat nu este nici masuta de living creata din forme geometrice din sticla si metal.

Un rol important il au corpurile de iluminat. Multe la numar si cu un design modern, ele accentueaza zone cheie din incaperi: zona de dining din living, zona de relaxare, bucataria, trecerea spre bucatarie. In dormitor, ele se regasesc deasupra noptierei si a dressingului, dar si incastrate in structura de lemn de deasupra patului. In baie, corpurile de iluminat au un desing deosebit si sunt asezate nu numai la oglinda de deasupra chiuvetei, ci si in cabina de dus.

Corpurile de mobilier sunt cat mai putine si cu un design simplu, potrivite pentru un spatiu restrans.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole