Amenajarea pe care o poti numi acasa! Functional si estetic imbinate armonios intr-un apartament

Niciun proiect de amenajare interioara nu seamana cu celalalt. Desi structura unui apartament poate fi asemanatoare sau chiar identica cu a altuia, amenajarea se va plia mereu pe dorintele clientului si mai ales pe viziunea designerului sau arhitectului de interior care se ocupa de respectivul proiect.

Deschide Galeria

Pentru astazi, vin catre voi cu o propunere de amenajare a unui apartament care m-a inspirat de la prima imagine. Hai sa vezi de ce mi-a placut asa mult.

Zona de zi

Camera de zi are acel ceva, o trasatura care te face sa privesti indelung admirativ, dar si cu putina invidie. Spatiul este unul luminos, cald si placut, refugiul perfect pentru a-ti incarca bateriile. Dar nu putem trai doar cu estetica, ci ne trebuie si functionalitate. Si la acest capitol, apartamentul sta foarte bine. Imbinarea intre cele 2 directii majore s-a facut excelent, astfel ca spatiul se bucura de un decor cu stil, dar si de spatii de depozitare, circulatie fluenta si mobilier functional pentru nevoile de locuire ale proprietarului.

Daca si in apartamentul tau patrunde o cantitate mare de lumina naturala, alege sa faci din asta un avantaj pe care sa-l pui in valoare, la randul lui fiind un atu pentru amenajarea per ansamblu. Aceasta locuinta o doveste pe deplin. Alaturi de o cromatica neutra, cu tonuri blande de crem si bej sau chiar alb pe alocuri si accesoriile potrivite, livingul si nu numai au devenit spatii placute si confortabile intr-un loc pe care il poti usor numi acasa.

De la comoda pe care se afla televizorul, la nisa care incastreaza un corp de biblioteca pana la canapea si locul de luat masa, toate elementele comunica armonios, intregite fiind de micile detalii decorative (vezi corpurile de iluminat).

Pentru a face spatiul mai amplu, vei remarca ca au fost eliminate o parte din usi (da, stiu, multi dintre voi nu sunteti de acord cu bucatariile deschise), insa in acest caz serveste de minune scopului final. Si pentru ca tot am pomenit si de bucatarie, priveste abordarea minimalista: corpuri de mobila doar in partea inferioare, iar in partea superioara doar etajere ca suport pentru ustensile, condimente si alte obiecte specifice care sunt, de obicei, folosite des. Diningul face discret trecerea intre cele functiuni ale zonei de zi, existand o comunicare fireasca intre ele.

Dormitorul

Trecand mai departe spre zona de noapte, iti propun sa ne oprim la dormitor. Corpul de mobilier de la fereastra cu un blat destul de lat incat sa-l poti decora este o idee excelenta pentru a pune in valoare amenajarea unui dormitor, dar fara sa faci compromis la depozitare intrucat el include si sertare suficiente pentru a prelua o parte din lucrurile din dulap. Aceeasi linie minimalista, cu nuante de lemn si crem, imbinate intr-o atmosfera odihnitoare. Draperiile in stil roman sunt un mare plus. Chiar si bancuta de la capatul patului e o idee de luat in seama.

Si ca tabloul sa fie intreg, ajungem in baie unde regasim o amenajare in tendinte. Dus cu scurgere in pardoseala, un panou din sticla cu usa ce gliseaza separandu-l de restul baii si un lavoar modern cu sertare pentru depozitare suspendate, astfel incat sa mai economisesti putin spatiu.

Dar destul cu cuvintele. Te invit in galeria de mai sus ca sa admiri intreaga amenajare si sper sa te inspire si pe tine pe atat de mult pe cat mi-a placut mie sa scriu despre ea!

Sursa foto: elmueble

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole