Amenajarea podului casei. 5 exemple care te vor convinge sa te apuci de treaba

Daca locuiesti la casa si ai la dispozitie o mansarda cat de mica aceste exemple pe care ti le vom arata sigur te vor inspira si pe tine sa iti amenajazi acest spatiu, care de cele mai multe ori ramenea nefolosit. Foarte importanta este faza de planificare in care intra calcularea dimesiunii podului, cum se va face accesut si stabilirea unui buget. Spatiul din pod, fie ca este situat deasupra casei sau a garajului poate fi transforta intr-un birou, spatiu de joaca pentru cei mici, intr-un dormitor suplimentar sau intr-un refugiu de relaxare.
Mansarda ofera intimitatea dupa care tanjeste oricine, intimitatea oferita tocmai de forma neobisnuita a tavanului si a pozitionarii ferestrelor. Acest lucru prezinta atat avantaje cat si dezavantaje in ceea ce priveste design-ul interior. Arhitectura neobisnuita a peretilor si a tavanului va crea unghiuri ce face ca lumina sa se rasfranga intr-un mod aparte, lucru care ofera in aer aparte care nu se regaseste in nicio alta incapere.
Dupa cum spuneam mansarda este locul ideal pentru instalarea unui birou, a unei mici biblioteci, a unui dormitor dar poate fi si un loc ideal pentru socializare cu familia sau prietenii. In oricare din cazurile acestea daca detineti o mansarda mica si vreti sa o amenajati, orientati-va spre o configuratie a mobilierului care sa economiseasca spatiu.
De obicei mandarda nu beneficiaza de multa lumina, din cauza numarului mic de ferestre. De aceea daca doriti sa luminati putin spatiul vopsiti peretii in culori cat mai deschise.
Se recomanda ca patul sa fie instalat in dreptul ferestrei, astfel, pe langa ca ziua va veti putea bucura de lumina naturala, privelistea pe care o veti avea stand in pat va fi deosebita atat ziua cat si noaptea.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole