Amenajarea unei băi în stil Art Deco: Ghid practic

Stilul Art Deco, caracterizat de eleganță geometrică, rafinament și lux modern, poate fi o alegere excelentă pentru amenajarea băii dumneavoastră.

Iată câteva sfaturi practice pentru a crea o baie Art Deco uimitoare:

Elemente cheie ale designului Art Deco:

Forme geometrice: Folosiți forme geometrice simple și îndrăznețe, cum ar fi triunghiuri, cercuri și linii zig-zag, în elementele de design ale băii, cum ar fi gresia, faianța, oglinzile și mobilierul.

Materiale luxoase: Optați pentru materiale luxoase, cum ar fi marmura, onixul, sticla și metalele cromate, pentru a crea o atmosferă elegantă și sofisticată.

Culori vibrante: Folosiți culori vibrante și îndrăznețe, cum ar fi negru, auriu, verde smarald și roșu aprins, pentru a accentua elementele de design și a crea un impact vizual puternic.

Modele geometrice: Incorporați modele geometrice, cum ar fi chevron, zig-zag și art deco, în gresie, faianță, tapet sau chiar covoare, pentru a accentua estetica Art Deco.

Iluminare: Folosiți o combinație de iluminare ambientală suavă și iluminare accent puternică pentru a crea o atmosferă dramatică și luxoasă.

Sfaturi practice pentru amenajarea:

Gresie și faianță: Alegeți gresie și faianță cu modele geometrice sau culori vibrante pentru a crea un punct focal în baie. Puteți combina diferite tipuri de gresie și faianță pentru a crea un aspect mai dinamic.

Mobilier: Optați pentru mobilier cu linii simple și geometrice, realizat din materiale luxoase, cum ar fi lemnul de mahon, sticla sau metalul cromat. Puteți adăuga o oglindă Art Deco deasupra chiuvetei sau o cadă freestanding elegantă pentru a completa estetica.

Accesorii: Folosiți accesorii Art Deco, cum ar fi prosoape cu modele geometrice, suporturi pentru săpun din sticlă sau metal, robinete cu design Art Deco și chiar o perdea de duș cu model geometric, pentru a completa amenajarea.

Detalii: Acordați atenție detaliilor, cum ar fi mânerele ușilor, robinetele, prizele și întrerupătoarele de lumină, pentru a vă asigura că se potrivesc cu estetica Art Deco generală.

Inspirație:

Reviste de design interior: Căutați reviste de design interior dedicate amenajărilor Art Deco pentru a vă inspira și a găsi idei noi.

Expoziții de design: Vizitați expoziții de design sau magazine de mobilă vintage pentru a găsi piese Art Deco autentice sau reproduceri de calitate.

Amenajarea unei băi în stil Art Deco poate fi o provocare distractivă și plină de satisfacții. Cu creativitate și atenție la detalii, puteți crea o baie elegantă și luxoasă care vă va reflecta personalitatea.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole