fbpx

Amenajarea unei bucatarii din Bucuresti sau cum sa te descurci cu doar 6 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Proiectarea si amenajarea unei bucatarii sunt etape importante pentru orice locuinta. Mai ales cand spatiul bucatariei este unul restrans si fiecare element trebuie ales cu atentie. Pentru astazi va propunem un astfel de model de amenajare semnata de designerul Manuel Saliche.

Deschide Galeria

Venind in intampinarea dorintei clientului de a avea un spatiu cat mai eficient organizat, designerul s-a concentrat pe ergonomie, functionalitate si estetica spatiului. Avand la dispozitie doar 6 metri patrati, imbinarea pieselor specifice unei bucatarii a fost destul de dificil de realizat, in special in cazul electrocasnicelor.

Amenajarea se inscrie intr-un stil contemporan, un urban romanesc (unde spatiile sunt mici si inghesuite) cu influente scandinave redate prin simplitatea decorului, cromatica (albul este predominant) si materialele folosite cu texturi din lemn natur. Mobilierul este realizat din MDF vopsit cu un aspect lucios combinat cu pal furniruit de stejar. Pardoseala este placata ceramic cu gresie inspirata de materiale naturale, in cazul de fata parchet din stejar.

Elementul de originalitate al acestui proiect consta in grafica adaugata pe peretele cu frigiderul. Pentru a sparge monotonia, designerul a optat pentru un tapet cu elemente grafice de la producatorul Wall&Deco cu tematica specifica bucatariei, o pata de culoare al carui efect a fost cel scontat, intrucat spatiul pare mai dinamic si mai vesel.

Ne place si corpul de iluminat alb precum si ghivecele cu plante aromatice, toate amintindu-ne de amenajari scandinave, cu spatii bine iluminate si cat mai mult verde la interior.

Pentru ca intr-un spatiu mic caracterul multifunctional al mobilierului este important in ergonomia amenajarii, in interiorul blatului vom regasi o masuta extensibila care poate fi folosita atat pentru servit o gustare cat si ca tocator. Este un fel de extindere a blatului de lucru, o idee practica nascuta din limitarile acestui proiect.

Introducerea masinii de spalat in interiorul bucatariei a venit din necesitate, intrucat spatiul locuintei nu permitea montarea ei in niciun alt loc. Asa cum Manuel ne-a confirmat – acest proiect a fost o provocare, insa am incercat sa ofer cat mai mult cu foarte putin astfel incat clientul sa se poata bucura de noua sa bucatarie.

Reclama

Articole noi

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...