fbpx

Amenajarea unei bucatarii din Bucuresti sau cum sa te descurci cu doar 6 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Proiectarea si amenajarea unei bucatarii sunt etape importante pentru orice locuinta. Mai ales cand spatiul bucatariei este unul restrans si fiecare element trebuie ales cu atentie. Pentru astazi va propunem un astfel de model de amenajare semnata de designerul Manuel Saliche.

Deschide Galeria

Venind in intampinarea dorintei clientului de a avea un spatiu cat mai eficient organizat, designerul s-a concentrat pe ergonomie, functionalitate si estetica spatiului. Avand la dispozitie doar 6 metri patrati, imbinarea pieselor specifice unei bucatarii a fost destul de dificil de realizat, in special in cazul electrocasnicelor.

Amenajarea se inscrie intr-un stil contemporan, un urban romanesc (unde spatiile sunt mici si inghesuite) cu influente scandinave redate prin simplitatea decorului, cromatica (albul este predominant) si materialele folosite cu texturi din lemn natur. Mobilierul este realizat din MDF vopsit cu un aspect lucios combinat cu pal furniruit de stejar. Pardoseala este placata ceramic cu gresie inspirata de materiale naturale, in cazul de fata parchet din stejar.

Elementul de originalitate al acestui proiect consta in grafica adaugata pe peretele cu frigiderul. Pentru a sparge monotonia, designerul a optat pentru un tapet cu elemente grafice de la producatorul Wall&Deco cu tematica specifica bucatariei, o pata de culoare al carui efect a fost cel scontat, intrucat spatiul pare mai dinamic si mai vesel.

Ne place si corpul de iluminat alb precum si ghivecele cu plante aromatice, toate amintindu-ne de amenajari scandinave, cu spatii bine iluminate si cat mai mult verde la interior.

Pentru ca intr-un spatiu mic caracterul multifunctional al mobilierului este important in ergonomia amenajarii, in interiorul blatului vom regasi o masuta extensibila care poate fi folosita atat pentru servit o gustare cat si ca tocator. Este un fel de extindere a blatului de lucru, o idee practica nascuta din limitarile acestui proiect.

Introducerea masinii de spalat in interiorul bucatariei a venit din necesitate, intrucat spatiul locuintei nu permitea montarea ei in niciun alt loc. Asa cum Manuel ne-a confirmat – acest proiect a fost o provocare, insa am incercat sa ofer cat mai mult cu foarte putin astfel incat clientul sa se poata bucura de noua sa bucatarie.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...