Amenajarea unei cafenele în stil japandi

Stilul japandi combină estetica minimalistă japoneză cu influențe scandinave, creând un spațiu calm, relaxant și elegant.

Iată câteva sfaturi pentru amenajarea unei cafenele în stil japandi:

Spațiu:

Optați pentru un spațiu deschis și luminos, cu ferestre mari care permit luminii naturale să pătrundă. Folosiți culori neutre, precum alb, crem, gri și bej, pentru a crea o atmosferă calmă și relaxantă. Accentuați spațiul cu elemente naturale, precum plante verzi, lemn și piatră.

Mobilier:

Alegeți piese de mobilier simple și funcționale, cu linii curate și materiale naturale. Combinați scaune și fotolii cu înălțimi diferite pentru a crea un spațiu dinamic. Folosiți mese din lemn masiv cu blaturi simple.

Decorațiuni:

Decorați cu elemente minimaliste, precum tablouri cu caligrafie japoneză, origami sau ceramică simplă. Folosiți plante verzi pentru a da un plus de vitalitate spațiului. Adăugați accente de culoare cu ajutorul textilelor, precum perne sau cuverturi.

Iluminare:

Folosiți o combinație de lumină naturală și artificială pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare. Optați pentru lumini cu o lumină caldă și difuză. Folosiți lampioane din hârtie japoneză pentru a crea un ambient relaxant.

Detalii:

Acordați atenție detaliilor, precum finisajele mobilierului, textura materialelor și accesoriile decorative. Creați un spațiu armonios și echilibrat, evitând aglomerarea cu elemente decorative. Adăugați o notă personală cu elemente care reflectă cultura și tradițiile locale.

Exemplu:

O cafenea japandi ar putea avea pereți albi, podea din lemn masiv și mobilier din lemn natur cu tapițerie din stofă gri. Decorațiunile ar putea include plante verzi, tablouri cu caligrafie japoneză și ceramică simplă. Iluminarea ar putea fi o combinație de lumină naturală de la ferestre mari și lumini suspendate din hârtie japoneză.

Concluzie:

Stilul japandi este o opțiune excelentă pentru amenajarea unei cafenele care oferă o atmosferă calmă, relaxantă și elegantă. Folosind o paletă de culori neutre, materiale naturale și decorațiuni minimaliste, puteți crea un spațiu unic și primitor pentru clienții dumneavoastră.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole