Amenajarea unei locuinte sau cand 90 mp devin un teren de explorare a originalitatii

Cand ai la dispozitie 90 de metri patrati, iti permiti sa explorezi. Stiluri, finisaje, decoratiuni, functiuni, ai o libertate de exprimare pe care multi ar fi invidiosi. Dar nu despre asta vreau sa va vorbesc in acest articol, ci despre cum te poate surprinde amenajarea unei locuinte.

Deschide Galeria

Cu siguranta, aceasta abordare a arhitectilor de la 2B Group este una neconventionala cu idei originale si efecte care te intriga. Pana si incadrarea intr-un anumit stil pare dificil de realizat: minimalisto-industrialo-vintage. Regasim cate putin din fiecare, bine punctat si integrat in ansamblul compozitiei generale.

Primele lucruri care te frapeaza sunt canapeaua galbena si peretele de caramida aparenta din zona de zi. Si apoi rand pe rand descoperi o bucatarie atipica, un dormitor cu pat cu baldachin care este de fapt doar un cadru metalic alb in prelungirea somierei.

Spatiile sunt deschise, comunicand intre ele prin acelasi tip de pardoseala pe care il regasim in toata amenajarea (cu exceptia baii). Simplitatea designului te uimeste intr-un fel pe care ti-l explici cu greu. Fiecare functiune in parte este delimitata si bine evidentiata prin trasaturi proprii si accesorii originale, dar, in acelasi timp iti creeeaza impresia unui spatiu foarte minimal prin care circuli nestingherit.

Peretele din caramida traseaza limitele livingului, canapeaua fiind de aceeasi lungime cu portiunea acoperita de caramida.  Culoarea aleasa pentru canapea scoate camera din monotonia albului. Semineul si lemnele din coltul mobilei ne amintesc de decorurile scandinave. De-a lungul amenajarii nu exista dulapuri sau corpuri de mobilier care sa incarce peretii, ci doar mici decoratiuni care personalizeaza original fiecare zona. Deosebit in acest sens este coltul de lectura de la fereastra, unde cartile sunt asezate in rafturi realizate din valize vintage.

Bucataria este una compacta, cu multe dulapuri incastrate in perete, cu fronturi din MDF alb, lucios care reflecta discret lumina spoturilor montate pe toata lungimea lor. Si electrocasnicele sunt integrate in aceasta structura, majoritatea fiind ascunse pentru a nu perturba linia designului.

Cromatica predominanta este cea neutra, albul fiind baza amenajarii. Si dormitorul pastreaza aceeasi linie a simplitatii voite. Spatiul pare gol, liber, doar piesele care redau functiunea camerei iesind in evidenta prin designul lor; vezi patul cu baldachin pe care il mentionam mai sus, textura de caramida, un motiv care se repeta si aici. Luminile joaca si aici un rol decorativ, benzile de LED din spatele patului, avand rol estetic si anume de a evidentia discret textura calda a caramizii.

Iata cum un spatiu cu o configuratie cel putin neobisnuita, ne arata o alta fata a designului si ne demonstreaza cum cu putina imaginatie poti scoate la iveala un decor original, functional si estetic in acelasi timp. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole