Amenajarea unui apartament de 2 camere gandita ca pentru unul de 3 camere

Ne-a atras atentia amenajarea acestui apartament prin abordarea usor neobisnuita. Ne referim mai exact la o locuinta de 2 camere, cu o suprafata de 52 metri patrati. Beneficiarii sunt o familie cu un copil, care planuieste ca in viitorul apropiat sa se mute intr-o casa mai mare.

Deschide Galeria

Pentru moment, acesta este caminul lor. Confortul a fost pus pe primul loc, de aceea au hotarat ca livingul sa fie transformat in dormitor matrimonial, iar cea de-a doua camera sa fie dormitorul copilului. In aceste conditii, zona de socializare a fost amenajata in jurul bucatariei, mai exact printr-un dining care tine loc de living. Despre o amenajare asemanatoare am mai scris si aici.

Apartamentului nu-i lipseste deloc stilul. Decorul este inspirat de interioarele nordice cu accent pe luminozitatea incaperilor. Camerele sunt decorate cu bun-gust pastrand latura practica. Pentru dormitorul parintilor s-au folosit nuante deschise, cu alb predominant si suprafete lucioase care reflecta lumina si amplifica astfel spatiul. Dulapul de haine cu oglinzi este sursa principala de depozitare, iar rafturile si etajerele joaca un rol decorativ fiind folosite pentru carti, tablouri sau alte mici decoratiuni. Tot aici a fost amenajata si o zona de lucru, marcata prin placarea unei portiuni din perete cu placi laminate. Jocul cromatic si textural al amenajarii distrage atentia de la dimensiunile spatiului si creeaza diverse zone de interes.

Si in camera copilului regasim aceleasi nuante utilizate in intreaga amenajare a apartamentului. Alb si turcoaz cu insertii de verde pentru un aspect fresh, dinamic si aerisit al camerei. In jurul patului copilului au fost amenajate dulapuri si rafturi deschise pentru o depozitare diversa. La fereastra, blatul tine loc de birou. Pozitionarea este excelenta, lumina naturala fiind benefica pentru citit sau invatat.

Mergand spre zona de zi, regasim acelasi efect de caramida aparenta si placare cu placi de laminat in spatiul care cuprinde locul de luat masa si o sofa, ba chiar si un loc de relaxare amenajat la fereastra. Exista chiar si un televizor integrat in amenajare si o mini-consola pe un perete pe care l-am putea numi ca o zona de accent sau de interes pentru cei din incapere. In continuarea acestui spatiu se afla amenajata zona de gatit cu mobilier compact si electrocasnice incastrate pentru o unitate vizuala. Placile ceramice in stil patchwork dintre corpurile de mobilier vin sa aduca un plus de dinamica amenajarii. Corpurile de iluminat suspendate deasupra mesei pun in valoare tot acest spatiu destinat socializarii si petrecerii de timp impreuna cu familia sau prietenii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole