Amenajarea unui apartament de 57 mp din Arad – solutii optime cu un buget de 15.000 euro

De multe ori socoteala de acasa nu prea se potriveste cu cea din targ, lucru valabil mai ales cand pornesti o amenajare. Mereu apar lucruri neprevazute, detalii la care nu te-ai gandit niciodata ca iti vor scoate mai multi bani din buzunar. Si cine stie mai bine acest lucru decat un designer de interior.

living modern cu televizor
Deschide Galeria

Povestea pe care ti-o aducem astazi vine din Arad, iar protagonistul este designerul Bogdan Bej care a primit sarcina de a amenaja un apartament de doua camere, cu o suprafata de 57 metri patrati. Principalul criteriu a fost incadrarea in bugetul de 15.000 de euro.

Beneficiarii, alaturi de cei doi copii, nu locuiesc in Romania, dar si-au dorit un loc al lor pentru momentele in care vin in vizita sau in vacante. Au apelat la ajutorul lui Bogdan pentru a realiza amenajarea apartamentului achizitionat intr-un ansamblu rezidential. Astfel, in cele doua saptamani in care au fost in tara s-au cunoscut, au avut discutiile despre nevoile lor de la aceasta amenajare, s-au hotarat asupra materialelor, paletei de culori si au dat unda verde inceperii lucrarilor conform proiectului propus.

Practic, Bogdan a fost cel care s-a ocupat de santier, urmarind etapa cu etapa evolutia lui. Au fost necesare modificari la nivelul instalatiilor electrice pentru a o oferi un iluminat eficient si variat pentru fiecare functiune in parte. Tevile de gaz au fost mascate prin scafe pentru a reduce efectul inestetic creat in amenajare. Cel mai important pas insa a fost selectia finisajelor, accesoriilor de baie si bucatarie, alaturi de electrocasnice, astfel incat sa se incadreze in bugetul mai sus amintit.

Stilistic, Bogdan a mizat pe o abordare minimala, compacta, cu strictul necesar pentru fiecare functiune in parte. Predomina suprafete netede, lucioase, cu mult alb si insertii de gri si negru, alaturi de texturi de lemn de stejar care echilibreaza cromatic decorul. Cu ajutorul iluminatului ambiental, interiorul a devenit mai primitor, inspirand relaxare si confort.

Apartamentul este configurat ca unul semidecomandat, holul si livingul formand un tot unitar. De asemenea, bucataria comunica direct cu livingul, usa fiind eliminata. Continuitatea spatiilor este perceptibila la nivelul pardoselii, fiind folosit acelasi tip de parchet (de la Egger) si in living si in bucatarie. Mobilarea redusa pastreaza spatiile aerisite si fluente. Desi nu este locuit permanent, au fost prevazute spatii de depozitare suficiente atat pe hol, cat si in living, dar si in dormitor, sub forma unui dulap cu usi glisante. Tot in dormitor a fost amenajat si un mic spatiu de lucru.

Mobilierul a fost realizat pe comanda de catre Kubika Ateliere din Arad, dupa schitele designerului. Usile sunt de la Porta Doors, corpurile de iluminat de la The Home, canapeaua si accesoriile decorative de la Jysk, gresia din hol de la Dedeman, covoarele de la Somproduct iar finisajele si obiectele sanitare din baie achizitionate prin Reflexia, tot din Arad. In galeria foto de mai sus vei gasi o detaliere a produselor folosite.

Amenajarea a fost finalizata in luna aprilie, iar bugetul a fost respectat, incluzand si plata echipei de muncitori precum si transportul deseurilor rezultate din santier.

Daca ti-a placut aceasta amenajare si iti doresti sa colaborezi cu Bogdan pentru propria locuinta, il poti contacta aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole