Amenajarea unui apartament functional in doar 35 mp

Spatiile mici sunt o provocare atat pentru designeri cat si pentru proprietarii care urmeaza sa locuiasca in respectiva casa. Nu toate spatiile se pot plia pe dorintele noastre de a avea mult loc pentru depozitare, un dormitor spatios si un living incapator.

Deschide Galeria

Gasirea solutiilor optime este mereu prioritara in astfel de cazuri. In amenajarea pe care v-o propunem astazi am gasit multe solutii din care ne putem inspira toti, in special cei care locuiesc in spatii mici si foarte mici.

Avem de-a face cu un apartament mic de 35 de metri patrati, tip open space cu o singura camera principala, dar bine compartimentata. Living, bucatarie si dormitor, toate aceste zone isi gasesc loc in aceasta amenajare. Exista fluenta, unitate si mai ales stil. De inspiratie scandinava, apartamentul reflecta principalele trasaturi ale acestui stil nordic.

Albul predominant, pardoseala din lemn, mici accente de culoare, plante si mai ales spatii eficiente din punct de vedere al depozitarii. Nu ne-am fi asteptat la insertia unui pat, ba chiar si a unor spatii pentru depozitarea hainelor chiar in spatele peretelui cu bucataria. Avem astfel un spatiu generos pentru living, a carei piesa centrala este indubitabil canapeaua. O masa extensibila face legatura intre spatii, intre bucatarie si living, asezata strategic in dreptul ferestrei, ea putand fi astfel folosita atat pentru luat pranzul sau cina cat si pentru lucrat de acasa. Cateva etajere ofera spatiu pentru carti si alte decoratiuni mici care personalizeaza incaperea intr-un mod placut. Interesanta este asimetria masutelor de cafea si cea din lateralul canapelei. Galbenul se combina placut cu griul canapelei si cu nuanta naturala a lemnului.

Bucataria compacta ofera strictul necesar plus diferite dulapuri folosite pentru stocare. Designul nu este unul complex, ci mai degraba centrat pe functionalitate, asa cum stilul scandinav ne-a obisnuit.

Zona pentru dormit ne atrage atentia prin design si mai ales prin felul in care iese in evidenta. Pe langa functionalitate, ne place corpul de iluminat si tabloul care ofera o trasatura placuta chiar si unui loc atat de mic si inghesuit.

Ideile practice merg mai departe si in baie. Stilul minimalist si mai ales functional se imbina pentru a trasa liniile unei incaperi complet utile. Pentru a salva spatiu, nu s-a optat pentru o cabina de dus ci pentru doua usi de sticla care se lipesc de perete atunci cand nu este utilizat. Flisele mici albastre au rolul de a scoate in evidenta zona dedicata dusului, fiind un accent deosebit, util pentru orice alta baie mica.  

Sursa foto: desiretoinspire.net

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole