Amenajarea unui apartament mic sau cum sa faci totul posibil in doar 20 mp

Amenajarea spatiilor mici este una din cele mai mari provocari pe care le poate intalni un designer sau arhitect de interior. Integrarea functionalitatilor intr-un spatiu foarte restrans se poate dovedi o misiune foarte grea. Dar nu imposibila, adaugam noi, dupa ce am vazut aceasta locuinta amenajata in doar 20 mp.  

Deschide Galeria

Cum le poti avea pe toate intr-un spatiu atat de mic? Cu o foarte buna organizare si creativitate. De la bucatarie, dining, living, dormitor si spatii de depozitare, totul se regaseste intr-un perimetru restrans, ba chiar si cu tavan inclinat pe alocuri.

Albul predominant pe plafon si pereti reflecta lumina si amplifica spatiul. Chiar si pardoseala din lemn alb ajuta la crearea acestui efect. Scaunele, masa, canapeaua si patul le vom regasi si pe ele in aceeasi paleta cromatica a albului. Intrucat exista o singura fereastra care ofera lumina naturala, albul amplifica ideea de spatialitate si chiar si zonele mai intunecate par mai luminoase.

Compartimentarea spatiului ajuta la crearea zonelor functionale. Dulapul asezat la intrare separa vizual zona de dormit de zona de acces in apartament, asigurand o oarecare intimitate. La fel, masa face legatura intre zona de conversatie si bucatarie, o trecere lina intre spatii marcata printr-un covoras din piele de animal, un trend in voga in ultimii ani in cadrul amenajarilor interioare.

Pentru a nu crea impresia ca elementele din casa plutesc, mobilierul bucatariei a fost ales intr-o culoare inchisa in spiritul nuantei covorasului. Astfel, spatiul capata profunzime, fiind in acelasi timp si un punct focal in incapere. Chiar daca tavanul este inclinat, amenajarea se pliaza pe conditiile existente. Astfel, in partea superioara a bucatariei, vom gasi etajere pentru depozitare in locul unor dulapuri care ar fi incarcat spatiul si in plus ar fi trebuit realizate la comanda.

Texturile imbraca spatiul si ii ofera o caldura placuta: pardoseala, pernele decorative, paturica de pe scaun, perdelele si covorasul. Ele sunt in acelasi timp si accente de culori care sparg monotonia albului.

Nici baii nu-i lipseste personalitatea. Setul de prosoape precum si designul lavoarului, plantele integrate in decor plus rama oglinzii, toate aceste elemente transforma baia mica intr-una frumoasa cu note originale.

Ce putem invata din aceasta amenajare? Ca printr-o exploatare inteligenta a spatiului putem obtine confortul necesar unei locuinte, chiar daca aceasta are doar 20 de mp, imaginatia si creativitatea fiind atuurile principale in obtinerea unor rezultate pe placul nostru.

Sursa foto: planete-deco.fr

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole