Va prezentam astazi un nou articol inspirat de o amenajare a unui spatiu mic. Mai exact vorbim de un studio de 25 metri patrati din Paris de al carui concept si design s-au ocupat arhitectii de la Transition Interior Design.

Amenajarea este destinata unui tanar de 26 de ani care si-a dorit un spatiu functional cu zona de zi si loc pentru dormit. Solutia gasita de arhitecti este una ingenioasa si merita toata atentia noastra pentru ca poate fi integrata de toti cei care locuiesc in spatii similare. Astfel, patul este instalat pe o platforma separata de restul locuintei printr-un corp ce seamana cu o biblioteca deschisa. Aceasta zona nu este izolata complet ci mai degraba delimitata vizual, permitand totusi luminii sa patrunda nestingherita printre rafturile deschise.

Interesant este si peretele de caramida aparenta vopsita cu alb ce aduce un plus de textura la nivelul amenajarii. De inspiratie scandinava, acest decor este balansat prin esentele de lemn ce confera caldura amenajarii si de accentele de culoare care inveselesc si dinamizeaza spatiul. Fiind capat de perspectiva, peretele din zona de dormit a fost vopsit in albastru, oferind un contrast placut cu albul predominant.

Piesele de mobilier sunt adaptate spatiului – o canapea confortabila, doua masute de cafea de forme diferite si un scaun-fotoliu Eames portocaliu. Pentru a lasa spatiul sa respire, s-au folosit polite pe post de rafturi si suport pentru televizor. Spatiul destinat gatitului este compact si se afla in continuarea rafturilor din zona de living. O masa inalta cu doua scaune tip bar asigura un mini-dining ce se integreaza armonios in ansamblul functiunilor din camera.

Citește si: Interior de 46 metri patrati din Bucuresti, amenajat de 3 arhitecti talentati

Desi foarte mic, amenajarea gandita pentru acest spatiu ofera o circulatie fluenta intre zone, compartimentarea este subtila, iar trecerea se face usor, firesc dintr-un sector in altul. Albul sprijina aceasta fluenta, reflecta lumina si amplifica spatiul. Suprafata vitrata generoasa cu deschiderea spre balcon este un avantaj bine valorificat de arhitecti.

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!