fbpx

Amenajarea unui spatiu de 45 mp ca un apartament de 2 camere

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Intr-un spatiu de 45 metri patrati multe detalii trebuie luate in calcul, mai ales cand viitorii locatari sunt un cuplu tanar cu un copil mic.

Deschide Galeria

Intrucat apartamentul achizitionat este unul tip studio, tinerii au apelat la ajutorul designerului pentru sfaturi despre compartimentare si dispunere eficienta a spatiilor. Au dorit o amenajare simpla, functionala, cu strictul necesar.

Desi intr-un spatiu mic exista tentatia de a renunta la dormitor si a transforma canapeaua in pat, aici, beneficiarii au dorit confortul unei zone de noapte. Astfel, dupa evaluarea spatiului, au optat pentru o zona de zi open space, cu accent pe bucatarie, un living mic, redus doar la prezenta unei canapele si un dormitor inchis cu usi glisante. Chiar daca nu exista fereastra in incaperea creata, usile glisante cu geamuri usor opace permit totusi o cantitate de lumina sa patrunda dinspre ferestrele livingului.

Amenajarea urmeaza o linie simpla, in culori neutre, nimic sofistificat. De la pardoseala, la pereti pana la mobilier, alegerile se afla intr-o zona sigura, cu piese si dispuneri ce pot fi usor reproduse. Practic, designerul le-a creat o baza care poate fi usor transformata dupa nevoi.

Pentru bucatarie au ales un mobilier alb, cu un design liniar, dispus pe doua laturi. O parte din electrocasnice, cuptorul cu microunde, plita, cuptorul sunt incorporate, iar deasupra frigiderului un mic spatiu de depozitare. Intre corpuri au ales placi albe de faianta dreptunghiulara. Au fost adaugate benzi LED pentru o iluminare sporita, de accent, necesara la nivelul blatului de lucru. Locul de luat masa a fost amenajat la fereastra, cu piese actuale, care urmeaza aceeasi linie intalnita in multe amenajari contemporane.

In dormitor, designerul s-a concentrat pe obtinerea unui spatiu functional. Astfel, a prevazut 8 metri patrati pentru patul parintilor, un dulap mic si un patut pentru bebelus. In restul de 2 metri patrati a fost amenajat un dressing walk-in cu mai multe optiuni de stocare. Spatii de depozitare suplimentare au fost create si in hol printr-un corp cu dulapuri cu usi glisante si rafturi deschise dispuse pe colt.

Tinerii au dorit amenajarea balconului la un nivel de baza pe care il vor continua pe viitor dupa nevoi.

Pe tonuri neutre s-a mizat si in amenajarea baii, in 3 metri patrati. S-a reusit optimizarea spatiului prin integrarea unei cazi de baie, a toaletei, a unui lavoar cu sertare suspendate si chiar a masinii de spalat rufe.

Speram sa te inspire si pe tine acest proiect de 45 metri patrati!

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...