Amenajari cu stil pentru bucatarii mici

Bucatariile mici nu mai sunt un subiect tabu. Privite deseori ca un dezavantaj, noi ne-am propus sa va aratam ca orice spatiu mic poate compensa prin ideile de design care il pun in valoare. Un stil potrivit va decora o bucatarie mica transformand-o intr-un spatiu contemporan, plin de stil.

Deschide Galeria

Cheia pentru amenajarea unor bucatarii mici este modul de stocare al diverselor lucruri specifice. De aici poti porni spre a gasi stilul care ti se potriveste, de la rustic, la vintage pana la minimalist modern.

Folositi spatiul pe verticala cat mai mult! Peretele sau peretii principali vor fi de real ajutor pentru acele bucatarii mici in care niciodata nu gasesti suficient loc pentru tot ce ai nevoie. Dulapurile pot fi inalte, chiar pana in tavan. Daca nu iti place ideea de spatii inchise, poti opta doar pentru etajere sau rafturi pe care ai putea adauga si obiecte decorative pentru un plus de stil.  

Orice suprafata, cat de mica, se poate transforma intr-un spatiu util si functional. Un colt din bucatarie poate fi locul ideal pentru o masa cu doua scaune tip taburet si o bancuta; veti castiga astfel mai mult loc pentru depozitare. Pentru a atrage atentia asupra unei anumite parti din bucatarie poti folosi o culoare mai puternica in zona mesei si astfel va deveni punctul focal al bucatariei.

Bucatariile mici sunt placute si confortabile. Totul depinde de abordarea si elementele pe care vrei sa le introduci pentru a crea o amenajare cu stil.

Nu te feri de culorile puternice; rosul sau negrul folosit pe o portiune de perete distrage atentia de la marimea spatiului. Daca esti fan al albului, atunci foloseste-l cu incredere. Albul reflecta lumina si face spatiul sa para mai mare. Si sticla functioneaza pe acelasi principiu, asa ca nu ezita sa folosesti usi din sticla, etajere sau orice alte suprafete pentru bucatarii mici cu stil.   

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole