Amenajari de bucatarii mici – spatii contemporane pline de inspiratie

Intr-un apartament mic si bucataria este pe masura – un spatiu limitat in care esti nevoit sa te descurci pentru a gati si lua masa. Nu este o misiune tocmai usoara amenajarea unui astfel de spatiu. E necesara multa creativitate pentru a imbina functionalitatea cu estetica pentru a rezulta o bucatarie care sa fie pe placul tau. Exploram si astazi aceasta categorie a bucatariilor mici, un subiect actual prin care ne dorim sa oferim cat mai multe modele si surse de inspiratie pentru cele mai diverse gusturi.

Deschide Galeria

Amenajarea unui spatiu mic trebuie sa tina cont de cateva idei de baza pentru ca decorul sa fie unul coerent si practic. Astfel, pentru a avea un spatiu luminos, se recomanda folosirea albului care reflecta lumina si amplifica spatiul. E bine sa renuntati la corpurile voluminoase de mobilier si sa mizati pe un decor aerisit, degajat. Se recomanda ca spatiul bucatariei sa nu fie aglomerat cu seturi de farfurii, oale si electrocasnice. Selectati si pastrati doar pe cele care va sunt cu adevarat utile.

Depozitati pe verticala. Folositi la maxim peretele pentru a depozita cele necesare. Luati in calcul si acele spatii deseori ignorate, cum ar fi cel de deasupra frigiderului.

Daca bucataria face parte din categoria open space, puteti lua in calcul montarea unei insule de bucatarie pe care sa o folositi atat ca spatiu pentru gatit cat si pentru a lua masa. Adaugati si scaunele adecvate inaltimii insulei, fie taburete, fie tip bar.

Configuratia bucatariei este esentiala pentru buna functionare a acesteia. Atunci cand planificati bucataria, stabiliti de la bun inceput sa nu faceti nici un compromis de la functionalitate.

Tineti cont de materialele pe care le veti folosi. Tendintele ne arata ca lemnul revine in forta, dar ca si inoxul precum si MDF-ul sau corianul sunt materiale utilizate preponderent in bucatariile de calitate. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole