Amenajari de Halloween – un proiect amuzant pentru toata familia

Sarbatorita in fiecare an in noaptea de 31 octombrie, Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala si nu numai. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezinta Lanterna lui Jack, un simbol binecunoscut in intreaga lume. Cu ocazia acestei sarbatori, copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband „Trick or Treat?” (pacaleala sau dulciuri?), ca o amenintare ca daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. In aceasta perioada, casele sunt decorate cu simboluri specifice toamnei, dovlecii, coceni de porumb sau sperietori de ciori. Culorile specifice ale sarbatorii sunt negrul si portocaliul.

Deschide Galeria

Poate cele mai celebre imagini sunt cele cu costume din cele mai fanteziste si dovlecii sculptati cu lumanare in interior. De aici pornesc o serie de variatii din cele mai amuzante si mai originale. Pentru ca sensul ocult al acestei sarbatori a disparut, Halloween-ul reprezinta, in zilele noastre, un motiv de distractie si amuzament pentru toata familia, o celebrare a naturii care se pregateste de sezonul rece.

In acest sens, casele sunt ornate cu diverse motive care ne duc cu gandul la case bantuite si niste monstri hidosi. Decoratiunile variaza de la cele mai simple, formate din dovleci pana la cele mai ample, atent amenajate pentru o astfel de sarbatoare.

De exemplu, dovlecii pot fi sculptati in forma traditionala sau pot fi usor integrati in decorul unei mese ca suport pentru plante sau lumanari. Adaugati si cateva forme de lilieci si paianjeni decupate din hartie neagra si lipiti-le pe perete.

Partea cea mai amuzanta a acestei sarbatori este tocmai pregatirea ei. Costumele si toate acele elemente care vor contura decorul necesita un pic de atentie si mai ales timp prealabil pentru pregatirea lor. Fiindca dovlecii sunt nelipsiti de Halloween, ei pot fi integrati in numeroase proiecte DIY in care ii putem implica si pe copii. Cele mai simple astfel de proiecte sunt cele in care vopsim dovlecii in culori diferite. Uniformizati cu o singura culoare si eventual pictati un desen peste si fie adaugati sclipici fie folositi mai multe nuante aplicate ulterior in cercuri.

Variantele de decor pentru Halloween sunt numeroase. Lasati imaginatia libera si inventati modele care sa va faca placere. Vizitati si galeria de mai sus pentru un plus de inspiratie. 

Sursa foto: homedit.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole