Amenajari moderne de living – starea de bine incepe aici

Livingul este locul nostru preferat din casa. Aici ne relaxam, privind la televizor, citind o carte sau primind in vizita musafirii. Amenajarea lui ne reprezinta, ca o carte de vizita. Multe schimbari s-au produs de-a lungul anilor in decorul acestei camere. Abordarile difera, se merge pe o linie minimalista, unde predomina mobilierul functional si cromatica neutra, pe spatii cat mai aerisite si bine gandite astfel incat sa asigure atat nevoia pentru depozitare cat si cea estetica.


Deschide Galeria

Am spus de multe ori in articole precedente ca lumina este printre factorii-cheie ai unei amenajari frumoase. Cu cat mai multe surse de iluminare cu atat mai bine. Si daca avem predominant surse naturale atunci este si mai bine. O camera cu lumina potrivita pare mai mare si trasaturile ii sunt puse in valoare. Sa tinem cont si de corpul de iluminat, el reprezentand de multe ori un obiect de decor in sine. Corect pozitionat si bine ales, poate fi elementul decorativ cel mai important deoarece el creeaza atmosfera!

Cromatica ne influenteaza starea de spirit. Nuantele neutre, albul, cremul, griul, tonurile naturale ale diferitelor esente de lemn pot crea spatii spectaculoase prin prisma jocului de lumini si culori introdus in incaperea respectiva. Nu trebuie sa uitam de accentele de culoare care ofera dinamism unei camere: un strop de galben, de oranj, de albastru saturat sau chiar un accent de negru. Banalul plictiseste, deci nici pentru livingul nostru nu ne dorim nimic banal!

Linia pe care merge designul mobilierului pentru living se doreste a fi una cat mai simpla, minimalista. Se pune mult accent pe geometrie ca forma integrata in decor. Tendinta actuala este de a integra biblioteci realizate din module care, in functie de dispunerea lor, vor putea modifica la un moment dat imaginea ansamblului. Unitati cu rafturi deschise care delimiteaza vizual doua functiuni sau corpuri incastrate care nu incarca spatiul, iata doar cateva idei in tendinte si cu efecte spectaculoase (vezi ultimele doua modele propuse in galeria foto de mai sus). In plus, combinarea sau alaturarea diverselor materiale contrastante cum ar fi lemnul, sticla sablata sau aluminiul, aduce un plus de eleganta discreta la nivelul amenajarii.

Eclectismul este cuvantul magic din amenajarile ultimilor ani. Se mizeaza pe asocieri inedite de stiluri, materiale si texturi care transforma spatiile in medii de locuit unice, originale, personale. Pare ca nimic nu mai este interzis. Simetriile capata conotatii noi, colectiile (de orice natura) se pun in valoare prin crearea unui colt personalizat, un crampei din firea celui care locuieste in acel spatiu. Piese vintage, elemente ce tin de domeniul industrialului sau din contra, de mediul rustic, vin sub diferite forme in amenajarile caselor noastre.

Fiecare element in sine isi are importanta cuvenita in amenajarea livingului. Nimic nu trebuie ales la intamplare. Piesele trebuie sa comunice intre ele, impreuna compunand o simfonie a decorului. De la confortul canapelei, la eleganta discreta a draperiilor, la impactul corpului de iluminat si functionalitatea mobilierului, toate acestea redau o amenajare in care ne simtim bine fiindca ea ne reprezinta in fiecare aspect al sau.

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...