Amenajeaza o mini gradina cu plante aromatice in ghivece

In bucatarie mereu vom avea nevoie de tot felul de plante si ierburi care sa ne ajute in prepararea diverselor feluri de mancare, iar cel mai bine este ca acestea sa fie proaspete. Poti alege sa le cresti in gradina ta, insa ce vei face iarna, cand vine zapada?

Deschide Galeria

O idee foarte buna pentru a avea mereu la dispozitie plante aromatice,ar fi sa le pui in niste ghivece, creand mini-gradini care pot sa aiba si rol de obiect decorativ. Astfel vei avea pe toata durata anului, indiferent daca e iarna sau nu, plante proaspete. Pe langa scopul utilitatii acestor mini-gradini, poti realiza designuri interesante care sa dea un aspect placut locuintei tale.

Plantele aromatice sunt foarte usor de plantat si de cultivat, deci nu va trebui sa te chinui prea tare. Un alt avantaj reprezinta faptul ca poti pune mai multe feluri de plante, impreuna. Astfel iti poti folosi imaginatia, creand tot felul de aranjamente frumoase, in ghiveci. De asemenea, le poti orna cu pietre si alte obiecte decorative, pentru un design mai interesant.

De ce ai nevoie ca sa realizezi mini-gradini cu plante aromatice?

  • Ghivece
  • Pamant de flori
  • Nisip curat
  • Seminte diverse, in functie de felurile de plante aromatice pe care le doresti

Pamantul il vei combina cu nisipul curat, le amesteci, dupa care care pui un strat pe fundul vasului (aproximativ 6 cm). In continuare plasezi semintele (daca pui mai multe feluri, le asezi in portiuni separate) si tot adaugi pamant, apasandu-l usor in jurul plantelor. Lasa 2,5 cm intre pamant si marginea vasului de sus. De asemenea, poti sa ornezi cu pietre sau diferite obiecte decorative, pentru un design aparte.

Ghiveciul se uda o data la 2,3 zile si nu trebuie sa exagerezi cu apa. Pentru bunastarea plantelor, poti folosi un ingrasamant special pentru plante comestibile.

Plante aromatice pe care poti sa le pui in mini-gradinile din ghiveci: marar, arpagic, busuioc, lavanda, cimbru, patrunjel, levantica, oregano, menta, salvie, rozmarin, iar lista poate continua.

Sursa foto: growingherbsforbeginners.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole