fbpx

Amprenta artistica in amenajarea moderna a unui apartament cu 2 camere

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Imbinarea elementelor moderne cu cele clasice si naturale face posibila o transformare functionala, luminoasa si in tendinte, perfecta in cazul oricarui tip de locuinta.

Deschide Galeria

Asa se contureaza si amenajarea acestui apartament spatios, al carui scop principal este acela de a crea un impact vizual de exceptie atat prin paleta coloristica, cat si prin accesorizarea bogata.

Folosirea indeosebi a lemnului natural si a albului imaculat la care se adauga detalii din sticla si accente coloristice de lavanda, permit conturarea unui spatiu luminos, delicat, cu finisaje feminine si simple. Aceste detalii sunt evidente in cazul holului aflat la intrarea in apartament si a open space-ului de mari dimensiuni regasit in spatele unei usi culisante formata din geamuri. 

Spatiul holului este cel care face introducerea in cuprinsul povestii acestei transformari. In cazul peretilor se opteaza pentru o nuanta calda de lavanda si un tapet cu detalii fine. Micul spatiu de relaxare scoate in evidenta un taburet tapitat si decupeaza peretele pe care acesta se pozitioneaza, lasand sa iasa la iveal accesoriile luminate de ledurile incastrate. Tot ca accesoriu se face remarcat un tablou pastelat, pictat manual, una din amprentele artistice ale intregii locuinte. Oglinzile pozitionate de o parte si de alta a usii despartitoare devin element de legatura intre cele doua zone, formand astfel o linie imaginara continua in cazul in care se doreste mentinerea usilor deschise. 

Cele doua zone care compun open space-ul se focuseaza pe un design comun in ceea ce priveste paleta coloristica si mobilierul. In cazul living-ului, spatiul destinat bibliotecii este evidentiat de oglinzile cu pattern geometric asezate mural in care se oglindesc doua corpuri de iluminat abstracte. Paradoxal, in ceea ce priveste mobilierul destinat relaxarii, fotoliul si taburetele aduc accente clasice prin imprimeul floral prezentat.La acestea se adauga o canapea confortabila si o masuta de cafea rotunda.

Bucataria se face remarcata prin minimalismul elegant caracteristic, un design scos la iveala si cu ajutorul ledurilor si nuantei peretelui care separa corpurile superioare de cele inferioare.
Adaugarea celor doua veioze cu rol decorativ si functional, in zone de servire a mesei, face ca cele doua spatii sa se uneasca si sa formeze un intreg. .In ceea ce priveste accesorizarea intregului open space, aceaste se face cu ajutorul elementelor romantice. Vorbim in acest caz de corpuri de iluminat ce aduc laolalta stilul clasic si cel modern, draperii generoase, multitudine de patternuri si, desigur, flori naturale.

Dormitorul matrimonial pastreaza linia clasica si eleganta. Accesoriile textile ale patului dublu, pozitionat central, au detalii fine ce se armonizeaza perfect cu ornamentarea murala: tapet si oglinzi. Auriul subtil regasit in cazul draperiilor si al asternuturilor vine in completarea tapetului si celorlalte corpuri de mobilier. Se opteaza din nou pentru o paralela intre doua planuri temporale in ceea ce priveste iluminatul artificial, alegandu-se corpuri cu design clasic pe de o parte, si spoturi de cealalta. Spatiul balconului, aflat in continuarea dormitorului, este si el exploatat, transformandu-se intr-o incapere cu rol de birou, unde accentul principal cade pe ideea de antic si istorie, si asta datorita texturii cu aspect vintage a mobilierului. 

Spatiul baii se bazeaza pe o functionalitate ascunsa in spatele unei estetici impecabile. Folosirea albului ca nuanta principala si a numeroaselor oglinzi din care se compune mobilierul, este solutia perfecta pentru o lumozitate crescuta si un spatiu marit vizual. Nu trebuie omis faptul ca atat electrocasnicele destinate incaperii, cat si spatiile de depozitare, se ascund elegant in spatele oglinzilor supradimensionate. Detaliile moderne sunt si in acest caz intrerupte de aparitia unor elemente cu design clasic: o lustra si un ceas de perete, fapt ce demonstreaza ca cele doua stiluri complet diferite pot contribui la o transformare de exceptie. 

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...