Apa din piscină: când trebuie făcut tratament, cum și de ce

Menținerea apei din piscină curată și sigură este esențială pentru o experiență de înot plăcută și sănătoasă. Tratarea apei din piscină implică o serie de procese chimice și fizice care elimină contaminanții, previn dezvoltarea algelor și bacteriilor și mențin echilibrul chimic al apei.

Când trebuie făcut tratament?

Este important să verificați și să tratați apa din piscină în mod regulat, chiar dacă nu o utilizați frecvent. Iată câteva indicii care vă pot spune că apa din piscină are nevoie de tratament:

Apa este tulbure sau murdară: Aceasta poate fi cauzată de suspensii, alge sau bacterii.

Apa are un miros neplăcut: Un miros de clor sau un miros mucegăit poate indica o problemă cu echilibrul chimic al apei sau cu creșterea algelor.

Există alge vizibile în piscină: Algele pot apărea sub formă de pete verzi, maro sau negre pe pereții și pe fundul piscinei.

Pielii sau ochilor vă ustură după ce înotați: Aceasta poate fi un semn al unui dezechilibru chimic al apei, cum ar fi un nivel prea ridicat de clor sau un nivel prea scăzut de pH.

Pompa de filtrare nu pare să funcționeze corect: O pompă defectă poate duce la o circulație deficitară a apei și la acumularea de contaminanți.

Cum se face tratamentul?

Există trei tipuri principale de tratament pentru apa din piscină:

Tratament chimic: Acest tip de tratament implică adăugarea de substanțe chimice în apă pentru a elimina contaminanții, a preveni dezvoltarea algelor și bacteriilor și a menține echilibrul chimic al apei. Cele mai comune substanțe chimice utilizate pentru tratarea apei din piscină sunt clorul, stabilizatorul de clor, floculantul și algicidul.

Tratament fizic: Acest tip de tratament implică utilizarea unor metode fizice pentru a elimina contaminanții din apă, cum ar fi filtrarea și aspirarea.

Prevenire: Prevenirea este cel mai bun mod de a menține apa din piscină curată și sănătoasă. Puteți preveni contaminarea apei făcând duș înainte de a intra în piscină, evitarea introducerii alimentelor sau băuturilor în piscină și curățarea regulată a piscinei.

De ce este important tratamentul?

Tratamentul apei din piscină este important pentru mai multe motive:

Pentru a menține apa curată și sigură: Apa netratată poate conține contaminanți care pot provoca boli, cum ar fi alge, bacterii și paraziți.

Pentru a preveni dezvoltarea algelor și bacteriilor: Algele și bacteriile pot face ca apa din piscină să devină tulbure și murdară și pot provoca probleme de sănătate.

Pentru a menține echilibrul chimic al apei: Echilibrul chimic al apei este esențial pentru a menține apa curată și sigură. Un dezechilibru chimic poate duce la probleme de sănătate, deteriorarea echipamentului piscinei și dezvoltarea algelor și bacteriilor.

Tratarea apei din piscină poate părea complicată, dar cu puțină cunoaștere și efort, vă puteți menține piscina curată și sănătoasă pe tot parcursul sezonului de înot.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole