Apartament actual amenajat cu accente de culoare

Reclama

Amenajarea pe care ti-o propunem astazi ne ofera inspiratie atat prin ideile simple, dar practice folosite, cat si prin accentele de culoare care reusesc sa inveseleasca intreg spatiul. Vorbim despre apartamentul de 2 camere al unei tinere care si-a dorit un camin functional, modern, aerisit si confortabil.


Deschide Galeria

Pentru ca a avut un buget limitat, multe din piesele pe care le-a ales pentru decor au fost achizitionate de la IKEA. Desi nu-si propusese initial acest lucru, dupa o vizita in magazin a gasit piese de mobilier si accesorii mai mult decat potrivite pentru apartamentul ei. De la canapea, corpuri pentru depozitare, lampi si draperii, spatiul a putut fi amenajat cu bun-gust.

Primul pas facut a fost cel al zugravirii si inlocuirii finisajelor invechite. A optat pentru culori deschise, cu o baza de alb pe care a adaugat treptat accente de culoare, precum rosul, galbenul, albastrul in diferite nuante si tonuri adaptate fiecarei camere in parte. Pentru pardoseala a ales o nuanta deschisa de stejar care imprima caldura intregului apartament, exceptie facand bucataria si baia.

Apoi, restul amenajarii s-a facut in etape, accentul fiind pus pe spatiile absolut necesare, precum bucataria, baia si locul pentru dormit intr-o prima faza. Desi amenajat treptat, apartamentul isi pastreaza coerenta stilistica, fiecare detaliu avand locul bine stabilit.

Pentru living, decorul este simplu, cu o zona de conversatii si spatiul de privit la televizor. Langa fereastra a fost amenajat si un birou. Intreg spatiul este luminos si aerisit, in culori calde, relaxante.

Si pentru bucatarie a fost gandita o amenajare functionala, cu tuse de culoare care inveselesc spatiul si ii reduc din caracterul tehnic. Cu mici accesorii din jurul mesei, plante, tablouri, lampa, bucataria se transforma intr-un spatiu nu doar pentru gatit, dar si pentru luat masa, stat cu prietenii, de lectura sau de lucrat. Peretele cu albastru, scaunele galbene si lampa rosie atrag privirea si contureaza o zona vesela si dinamica.

Dormitorul a fost ultima camera amenajata. Si aici regasim aceeasi paleta cromatica unde predomina un bleu-ciel ca baza a peretilor si tuse de galben si rosu echilibrate pentru a pastra un ambient placut si odihnitor.

Simplu, dar functional si echilibrat, acest apartament este o reala sursa de inspiratie! 

Articole noi

Bucura-te de serile de vara in mansarda, fara tantari

Cum aerisești camerele de la mansardă și ții departe...

Apartament de trei camere amenajat in nuante pastelate pentru o familie tanara din Bucuresti

Povestea de astazi are ca protagonist un apartament de...

Amenajare zona de zi pentru un cuplu de tineri – Casa in stil scandinav

Proiectul a vizat intr-o prima etapa doar parterul casei,...

Locuinta de 38 mp amenajata modern in nuante de bej

Desi suna putin (masurat in metri patrati), suprafata acestui...

Acessorii pentru un plus de confort in dormitor

Fie ca ne dorim un somn mai bun ori...