Apartament actual amenajat cu accente de culoare

Amenajarea pe care ti-o propunem astazi ne ofera inspiratie atat prin ideile simple, dar practice folosite, cat si prin accentele de culoare care reusesc sa inveseleasca intreg spatiul. Vorbim despre apartamentul de 2 camere al unei tinere care si-a dorit un camin functional, modern, aerisit si confortabil.

Deschide Galeria

Pentru ca a avut un buget limitat, multe din piesele pe care le-a ales pentru decor au fost achizitionate de la IKEA. Desi nu-si propusese initial acest lucru, dupa o vizita in magazin a gasit piese de mobilier si accesorii mai mult decat potrivite pentru apartamentul ei. De la canapea, corpuri pentru depozitare, lampi si draperii, spatiul a putut fi amenajat cu bun-gust.

Primul pas facut a fost cel al zugravirii si inlocuirii finisajelor invechite. A optat pentru culori deschise, cu o baza de alb pe care a adaugat treptat accente de culoare, precum rosul, galbenul, albastrul in diferite nuante si tonuri adaptate fiecarei camere in parte. Pentru pardoseala a ales o nuanta deschisa de stejar care imprima caldura intregului apartament, exceptie facand bucataria si baia.

Apoi, restul amenajarii s-a facut in etape, accentul fiind pus pe spatiile absolut necesare, precum bucataria, baia si locul pentru dormit intr-o prima faza. Desi amenajat treptat, apartamentul isi pastreaza coerenta stilistica, fiecare detaliu avand locul bine stabilit.

Pentru living, decorul este simplu, cu o zona de conversatii si spatiul de privit la televizor. Langa fereastra a fost amenajat si un birou. Intreg spatiul este luminos si aerisit, in culori calde, relaxante.

Si pentru bucatarie a fost gandita o amenajare functionala, cu tuse de culoare care inveselesc spatiul si ii reduc din caracterul tehnic. Cu mici accesorii din jurul mesei, plante, tablouri, lampa, bucataria se transforma intr-un spatiu nu doar pentru gatit, dar si pentru luat masa, stat cu prietenii, de lectura sau de lucrat. Peretele cu albastru, scaunele galbene si lampa rosie atrag privirea si contureaza o zona vesela si dinamica.

Dormitorul a fost ultima camera amenajata. Si aici regasim aceeasi paleta cromatica unde predomina un bleu-ciel ca baza a peretilor si tuse de galben si rosu echilibrate pentru a pastra un ambient placut si odihnitor.

Simplu, dar functional si echilibrat, acest apartament este o reala sursa de inspiratie! 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole