Apartament amenajat la demisol sau cum sa imbini utilul cu placutul in 45 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Orice amenajare de apartament este complexa prin prisma lucrarilor pe care le intreprindem si mai ales a rezultatului obtinut la final. Ne dorim spatii bine amenajate, functionale si frumos decorate pentru a ne bucura pe deplin de locuinta noastra, chiar daca ea inseamna 45 de metri patrati si o pozitionare la demisol. Sa privim in detaliu acest apartament si sa notam fiecare detaliu care ne poate fi de folos.

Deschide Galeria

Pentru a imbina utilul cu placutul, spatiul a fost bine gandit de designeri astfel incat sa foloseasca eficient fiecare metru patrat disponibil. Tinand cont ca avem de-a face cu un demisol, deci cu un tavan situat la o inaltime mai joasa decat unul dintr-un apartament obisnuit, au fost alese piese de mobilier de inaltime medie, adaptate incaperilor, cu exceptia bucatariei unde dulapurile merg pana in plafon pentru a castiga cat mai mult spatiu pentru depozitare.

De multe ori, intr-un apartament situat la demisol, lumina naturala nu ajunge intr-o cantitate satisfacatoare, de aceea designerul trebuie sa acorde o importanta sporita acestui factor. Fara lumina multa, spatiul va parea mic, inghesuit si mai ales claustrofob. In cazul nostru, peretii au fost pastrati albi si spoturile incastrate in tavan de-a lungul intregului apartament asigura un iluminat general eficient. In plus, luminile de ambient din zona de zi ofera un iluminat eficient adaptat activitatilor zonei respective. Peretele-accent cu portocaliu pune in valoare spatiul livingului si asigura un centru de interes.

Bucataria se afla in aceeasi camera cu zona de conversatie, avand practic un spatiu deschis separat vizual doar de piesele de mobilier care in cazul nostru ocupa foarte putin loc pe podea. Compacta, cu structuria liniara, bucataria incorporeaza eficient tot ce ai nevoie pentru a gati. Un mic loc de luat masa se afla amenajat la iesirea spre terasa. Folosind acelasi tip de parchet, se asigura o continuitate la nivelul amenajarii.

In micul hol ce face trecerea spre dormitor, a fost amenajat un dulap incastrat in perete pentru depozitarea hainelor. Si aici vom regasi accente de portocaliu pentru a crea o unitate la nivelul amenajarii. Tapetul imbraca peretele cu patul transformandu-se in punctul focal al incaperii, oferind eleganta si personalitate dormitorului; modelul de noptiera este si el adaptat spatiului mic. Si spatiul din baie, desi foarte ingust, a fost amenajat eficient pentru necesitatile proprietarului.

Voua cum vi se pare amenajarea?

Sursa foto: micasa

Reclama

Articole noi

Renovarea unei locuințe. Cât costă renovarea unui apartament cu 2 camere

Renovarea unei locuințe poate fi o adevărată provocare, însă...

Pompa submersibilă casnică și industrială

Pompa submersibilă casnică, așa cum sugerează și numele, este...

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...