Apartament cu 3 camere – concept de amenajare pentru o familie cu 3 membri

Drumul achizitiei unei locuinte este unul sinuos de cele mai multe ori. Timp petrecut la vizionari, decizii de cantarit, optiuni de facut si interminabile calcule de buget. Fara doar si poate, cumpararea unui apartament se numara printre cele mai importante decizii pe care le luam.

Deschide Galeria

Incepem astazi o serie de articole prin care ne dorim sa va ajutam in luarea unei decizii in privinta noii locuinte. Aceasta idee a pornit in urma unei vizite pe care am facut-o in complexul rezidential Greenfield din Bucuresti. Ne-a placut ce am vazut acolo, asa ca in cele ce urmeaza vom vorbi despre unul din apartamentele vizionate.

Primul in lista noastra este un apartament de 3 camere cu o suprafata totala de 87 metri patrati, din care 6 metri patrati reprezinta balconul. De ce apartament de 3 camere? Pentru ca este tipul de locuinta potrivita pentru o familie cu un copil, atat din perspectiva intimitatii dormitorului cat si a spatiului comun din zona de zi.

Inainte de a lua in calcul decorarea propriu-zisa, iti recomand sa privesti cu atentie la detalii importante precum finisajele. Tamplaria, tipul de parchet, sanitarele, usile, gresia si faianta, chiar si zugraveala sunt aspecte care vorbesc despre calitatea unui apartament.

Pe o baza solida, poti incepe apoi sa iti construiesti amenajarea pe care ti-o doresti. In fotografiile din galeria de mai sus vei putea urmari un model de amenajare pentru un astfel de apartament care iti poate servi ca inspiratie.

Lumina naturala din acest apartament iti este de mare ajutor in realizarea decorului. Este un atu de care te poti bucura din plin in acest complex. In functie de orientare, poti admira minunata priveliste a padurii ce inconjoara cladirile din Greenfield; in cazul de fata, vei remarca ca din living si terasa poti admira din plin aceasta panorama.

Zona de zi este gandita astfel incat functiunile sa comunice armonios intre ele. Astfel, livingul si bucataria sunt separate de un perete; accesul se face direct din bucatarie catre living si deci se ajunge usor catre locul de luat masa, amenajat aici in dreptul ferestrei (pozitionare pe care o recomandam de fiecare data, acolo unde este posibil). Structura liniara a bucatariei, cu mobilier compact si electrocasnice incastrate ofera suficient spatiu de miscare. Suprafata vitrata este generoasa si permite sa patrunda multa lumina naturala in interiorul zonei de gatit.

Un decor aerisit se traduce printr-un mobilier minimal, fara dulapuri masive care sa ocupe vizual spatiul camerei. Comoda pentru televizor, corpuri modulare si etajere pentru depozitare se pot imbina astfel incat sa obtii o dispunere armonioasa, adaptata nevoilor familiei. Poti opta pentru o cromatica neutra, pe care sa o poti completa ulterior cu accente discrete de culoare.

Pentru dormitoare, amenajarea pastreaza aceeasi nota a functionalitatii. Movul din camera copilului si verdele din dormitorul matrimonial sunt doua culori potrivite pentru o incapere in care ne odihnim. In holul dintre camere, a fost amenajat un dressing generos pe toata lungimea holului, cu usi acoperite cu oglinzi care fac spatiul sa para mai mare.

Speram ca aceste informatii si mai ales fotografiile te vor determina sa le faci o vizita celor din Greenfield pentru a vedea toate beneficiile locuirii in acest ansamblu rezidential. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole