Apartament cu design contemporan si influente industriale

Drumul povestilor caselor frumoase ne duce astazi in Polonia, unde am gasit un apartament de-a dreptul superb! Proiectul poarta semnatura talentatilor arhitecti de la Shoko Design si vom vorbi mai pe larg in randurile urmatoare.


Deschide Galeria

Vorbim despre o amenajare contemporana, cu influente industriale construita in jurul tematicii marinaresti, cu diferite nuante de albastru de la bleu-pal la turcoaz si indigo. Spatiul a fost gandit ca un camin perfect pentru relaxare la sfarsit de zi, cu texturi si materiale naturale ce inspira un ambient primitor si calduros. Poate nu intamplator, proiectul se numeste Riviera of blue.

Zona de zi, un open space, cuprinde livingul, bucataria si diningul, o singura camera ce imbina armonios toate aceste functiuni. Peretele de caramida aparenta este principalul punct de atractie al incaperii conferind o textura aparte amenajarii. Lumina si caldura spatiului vin din finisajele de inspiratie naturala, iar cromatica preponderent neutra amplifica aceasta senzatie de spatialitate intr-o incapere de altfel nu foarte generoasa ca dimensiune. Mobilierul alb este o alegere inspirata pentru partea de living si dining. Semineul, tot alb, constituie un punct de interes in zona de conversatie a camerei.

Pentru bucatarie nuantele de bleu-gri si accentele de negru creeaza o ambianta foarte placuta la care contribuie din plin luminile de accent. Cu o structura compacta, in forma de U, bucataria este complet functionala cu zone de lucru eficient amenajate si spatii de depozitare generoase.

Corpurile de iluminat, aspectul de lemn nefinisat al mesei si chiar textura caramizii aparente fac parte dintr-un trend industrial atat de explorat in ultimii ani. In acest caz, prezenta lui discreta personalizeaza decorul intr-un mod original.

Combinatia de bleu-pal si alb lasa locul unui albastru mai intens in camera dedicata biroului. Tusele de alb contrabalanseaza intensitatea culorilor si echilibreaza decorul.

In zona de noapte vom regasi motivul peretelui de caramida, iar ca paleta cromatica spatiul merge spre un gri placut, cald, potrivit unui dormitor. Desi mic ca suprafata, dormitorul se bucura de o suprafata vitrata generoasa ce potenteaza efectul luminii de amplificare a spatiului. Baia este si ea intima si calda, pastrand tematica dezvoltata in restul camerelor. Pentru a economisi spatiu, s-a optat pentru un dus, dar fara cadita, cu un sistem de scurgere direct in pardoseala.

Toate detaliile, atent concepute si amplasate in amenajare contribuie la armonia acestui apartament in care designerii au pus mult suflet si pasiune. Haideti in galerie ca sa intelegeti mai bine de ce ne place atat de mult acest proiect.

Credit foto: Malgorzata Opala

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...