Apartament cu doua camere din Bucuresti – o amenajare fresh, plina de viata

Acest apartament cu doua camere este situat intr-o vila din Bucuresti si apartine unui cuplu tanar care si-a dorit o locuinta moderna si confortabila. Vila din care face parte acest apartament a fost construita chiar de catre cei care o locuiesc, proprietarul detine o firma de constructii, iar aceasta vila a fost primul proiect important al firmei.

Deschide Galeria

Apartamentul are o suprafata totala de 140 metri patrati, din care mai mult de jumatate este ocupata de terasa. Prin urmare, pentru o buna configurare a spatiului, a fost controlat fiecare aspect al constructiei, iar rezultatele sunt uimitoare: o locuinta fresh, confortabila, colorata si cu un design interior care reflecta personalitatea plina de viata a proprietarilor.

Mirela, proprietara acestui apartament, ne-a spus legat de designul interior al apartamentului ca “am inceput amenajarea cam in noiembrie 2009 si ne-am dorit foarte mult sa ne prinda noul an aici. Am reusit, desi a fost cam contra-cronometru. De atunci dateaza amenajarea dormitorului si a spatiului de dressing/birou, baia, mobilierul de bucatarie si terasa. In schimb, modul in care arata living-ul (de la culori la mobilier), precum si o schimbare de look in bucatarie (ca sa o asortam cu noul living), pe acestea le-am facut in 2014.

Motivatia reamenajarii a fost dorinta sotului meu de a ne instala un sistem de proiectie (suntem amandoi mari amatori de filme). Si, daca tot am spart peretii pentru noile cabluri, am facut si alte schimbari precum culoarea peretilor, alt mobilier in living.”

Terasa este piesa de rezistenta a acestui apartament, podeaua este acoperita cu profile Relazzo de la REHAU, sunt rezistente, si au un aspect foarte placut. Podeaua din interiorul apartamentului este acoperita integral cu gresie pentru a fi mai usor de curatat, dar si pentru ca are un aspect placut.

“In cazul amenajarii baii mi-am dorit mult mobilier (cada, lavoar si vas de toaleta) din Corian, care este un material foarte rezistent si usor de intretinut. Am vazut design-ul pe un site din Italia si, cu oarecare greutate, am reusit sa conving mesterii care lucrau in Corian in Romania sa isi asume acest proiect. Si, cu emotii si depasiri de termene, la final a iesit bine”, ne-a spus Mirela, legat de alegerea obiectelor pentru decorarea baii.

Pentru a da culoare peretilor din living, hol si bucatarie s-a folosit vopsea lavabila de la Benjamin Moore. Deasupra blatului din bucatarie a fost montata sticla colorata (de la Hornbach) care se potriveste bine cu stilul livingului.

Mobila a fost realizata la Norvinia, dupa specificatiile proprietarilor, piese de mobila la care au fost adaugate accesorii Blum, cumparate direct de la firma distribuitoare.”Electrocasnicele sunt de la Gorenje, gama superioara de design, Ora-Ito. Canapelele din living sunt de la Elvila (la fel si patul din dormitor), masa de dining de la Kare, masuta de cafea de la Vivre (ca si canapeluta vesela din holul de la intrare). In rest, tot mobilierul (scaune, cuier, dressing, comode, noptiere) a fost achizionat de la IKEA.

Foto credit: Alexandra Mihale

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole