Pentru amenajarea apartamentului lor de doua camere, acest cuplu si-a dorit o abordare contemporana, in tonuri relaxante. Au apelat la Irina, designer de interior, pentru a-i ajuta sa gaseasca un stil si un concept pe care sa-l dezvolte in proiectul casei lor. Iata cum a fost gandita amenajarea.

Desi restrans, spatiul din living a fost bine optimizat pentru a crea o zona confortabila de conversatii, un loc pentru lectura, dar si un birou. S-au folosit nuante neutre, relaxante, in tonuri inchise, fara ca incaperea sa para intunecata.

Cu ajutorul unui iluminat dispus uniform in camera, spatiul primeste o cantitate optima de lumina, potrivita pentru diverse activitati. Corpul de biblioteca a fost realizat pe comanda dupa schitele Irinei astfel incat sa se potriveasca intocmai dimensiunilor camerei. Acesta include rafturi pentru carti, dulapuri inguste inchise si o consola pentru zona TV. In continuarea ei, vom gasi si spatiul amenajat pentru birou.

Zona destinata bucatariei este destul de mica, avand aproximativ 6 metri patrati; este dispusa pe doua laturi, cu corpuri de mobilier inalte pana la tavan. Pentru ca intreaga incapere sa fie cat mai luminoasa, s-a folosit alb pentru fronturile dulapurilor superioare si blatul de lucru, iar braul dintre corpuri este si el compus din flise albe. Dulapurile principale sunt decorate cu un albastru-turcoaz placut, ce invioreaza ambientul. Locul de luat masa a fost amenajat la fereastra. O parte din electrocasnice sunt incorporate, inclusiv masina de spalat rufe.

Pentru a pastra dormitorul cat mai aerisit, dulapurile cu haine au fost amenajate in hol, sub forma unui dressing cu usi glisante. Astfel, in dormitor, locul principal il ocupa patul cu o confortabila tablie tapitata si noptiere diferite pentru el si ea si corpuri de iluminat aferente, unul suspendat si cealalta sub forma unei veioze. Eliberand camera de dulapurile mari, s-a putut amenaja un corp multifunctional ce include si o masuta de machiaj. Imbogatit cu decoratiuni si accesorii, spatiul capata personalitate si stil.

Design: Irina Rybnikova

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii