Apartament de 103 mp din Bucuresti – provocarea unei amenajari in 45 de zile

Unele amenajari vin la pachet cu provocari din cele mai variate. Povestea apartamentului de astazi este una cu final fericit gratie muncii de echipa si a profesionalismului celor de la Diez Office, studioul de arhitectura care s-a ocupat de amenajare.

Oana Vasile si Octavian Stanciu au preluat acest proiect in momentul in care o parte din finisaje erau alese si montate pentru ca beneficiarii incepusera amenajarea cu un alt arhitect. In plus, timpul de lucru era redus, in mai putin de doua luni proiectul trebuia finalizat, clienta urmand sa nasca. De aceea, provocarea a fost aceea de a finaliza totul in 45 de zile pentru ca familia sa se poata muta in casa cea noua, in conditiile in care nu exista un concept unitar, partea de instalatii nu era finalizata, peretii nu erau reparati, iar o parte din mobilier trebuia executat la comanda.

Inca de la inceput, chimia dintre cele doua parti a fost un factor esential, beneficiarii fiind receptivi la ideile si solutiile propuse astfel incat lucrurile sa mearga in linie dreapta.

Zona de zi

Suprafata apartamentului de 103 metri patrati reprezinta unul din punctele forte ale acestui proiect. Desi camerele au suprafete generoase, spatiul destinat bucatariei era restrans. Practic, amenajarea a pornit de la redimensionarea bucatariei, cu accent pe zona de zi. Astfel, cei 35 de metri patrati au fost distribuiti astfel incat fiecare functiune sa fie bine valorificata.

De la 4,5 metri patrati, bucataria are acum aproape 8 metri patrati; blatul de lucru a fost extins pe mai multe laturi, iar frigiderul incorporat in locul unui perete remodelat in acest scop. In continuarea bucatariei, langa fereastra, a fost amenajat locul de luat masa, cu scaune, dar si cu o bancuta cu dubla functiune.

Tot in spatiul zonei de zi a fost integrat un birou si o biblioteca, toate pe un sigur perete. Tot aici, vom regasi si un perete cu beton aparent si pe cel vopsit negru pentru a se putea scrie pe el. Mobilierul din living a fost realizat pe comanda, exceptie facand canapeaua de la IKEA, masuta de la Ioooi si corpurile de iluminat de la Semafloor si Kare.

Holul lung face delimitarea intre zona de zi si cea de noapte. Pe langa cele doua bai, vom gasi aici dormitorul matrimonial, camera fetitei si o incapere denumita “camera pentru hobby”.

Zona de noapte

Si in dormitor, dulapurile au fost realizate pe comanda din pal Egger, cu insertii de tabla neagra. Spatiul este unul minimal abordat, confortabil, dupa dorinta beneficiarilor.

Camera copilului este iesita din tiparele unei camere pentru fetite pentru ca nu s-a folosit deloc roz, ci mai multe nuante de gri si verde. Dupa o incercare cu un fototapet cu peisaj, care nu a rezistat prea mult, peretele-accent a fost pictat chiar de Oana.

Camera pentru hobby-uri exprima stilul de viata al clientilor pentru ca este unul foarte activ. Bicicletele sunt puse pe un suport din tabla neagra facut la comanda.

In baia cu acces din hol, elementul central este oglinda, foarte lunga cu lumina din spate, care pune in evidenta foarte bine si mozaicul. In baia matrimoniala, accentele sunt puse pe jocul de volume si culorile tari ale mobilierului realizate din mdf vopsit si teava rectangulara vopsita.

Daca ti-a placut acest proiect sau acesta si iti doresti sa colaborezi cu Oana, o poti contacta aici.

Foto: Diana Oros

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole