Acest apartament de 56mp din Moscova, amenajat de designerul Katerina Bachurina intr-un stil clasic modern, surprinde prin elegenta si naturaletea sa.

Initial, fusese planificata o amenajare cu pereti - accent placati cu caramida rosie, insa calatoria designerului la Paris chiar inainte de finisajele peretilor a modificat aspectul final al proiectului.

Inspirata de arhitectura pariziana, designerul a optat pentru o revizie completa a finisajelor. Astfel au aparut in cadrul amenajarii nuante calde si nobile de gri, stucaturi si profile decorative de inspiratie clasica impreuna cu tonuri de roz prafuit si accente de albastru- cobalt la nivel de mobilier si decoratiuni.

Au aparut schimbari si la nivel de compartimentare. Livingul a fost mutat pentru a face loc unei camere de bebelus. Clientii cerusera de la inceputul colaborarii cu designerul ca fiecare centimetru patrat sa fie bine analizat si folosit, astfel ca a rezultat un spatiu confortabil si functional pentru familia intregita, cu un baietel si un catel. Luata in calcul in cadrul amenajarii a fost si folosirea unui numar limitat de obiecte de decor si mobilier pentru a facilita curatarenia cu ajutorul unui robot.

In locul spatiului planificat initialca bucatarie - living, a aparut o camera de copil si un dressing; zona de dining a fost mutata in spatiul logiei. Existau mai multe variante de compartimentare insa rolul decisiv asupra solutiei finale l-a avut aparitia bebelusului in familie.

Pentru dormitorul matrimonial clientii si-au dorit o zona separata de munca si un spatiu de depozitare, ceea ce a fost implementat catre zona de fereastra. Glaful existent a fost marit, devenind blat de birou, cartile toate au fost frumos aranjate in nise. Au decis impreuna sa nu inchida dressingul din dormitor ci sa realizeze o compartimentare de sticla. Astfel, camera pare mai aerisita si mai mare.

Intreg interiorul apartamentului lasa impresia unei simetrii naturale, respectand proportii armonioase. Elementele de decor clasic au fost inserate atent in cadrul amenajarii insa iluminatul si zonificarea apartamentului au fost adaptate la cerintele si nevoile omului modern. Selectia de materiale si piese de mobilier propuse de designer vine cu succes in intampinarea acestor cerinte.

Orientarea ferestrelor catre nord vest a influentat alegerea culorilor pentru finisaje. Au fost propuse culori deschise, neutre, cu o nuanta generala de gri si accente de cobalt completate de nuante de roz prafuit.

Designer: Katerina Bachurina

Fotografii: Nick Rudenko

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!