Apartament de 2 camere decorat cu accente placute de albastru

Cu o singura culoare poti schimba intreaga amenajare! Stim ca suna a cliseu, dar priveste acest apartament! Asa-i ca e minunat felul cum albastrul pune in valoare fiecare incapere in parte? Dar, hai mai bine sa vezi proiectul in detaliu.

Deschide Galeria

Amenajarea a fost realizata de Maria, de la studioul Marideco din Rusia, pentru un cuplu de tineri. Desi apartamentul de doua camere nu pare foarte spatios, solutiile oferite de designer au reusit sa-l transforme intr-unul functional, modern si primitor. Pentru a obtine acest lucru, au fost realizate cateva modificari, printre care cea mai importanta fiind deschiderea bucatariei spre living. Astfel, s-a conturat o zona de zi mai spatioasa si unitara.

Stilistic, cei doi tineri nu si-au dorit nimic complicat. Au optat pentru un design actual, modern. Amandoi iubesc albastrul, asa ca nu a fost prea greu de ales culoarea dominanta in amenajare; il vom regasi atat in living, in bucatarie, dar si pe hol sau dormitor ca element de accent cromatic in jurul caruia s-a dezvoltat conceptul.

Apartamentul este mobilat cu cele necesare, in dorinta de a obtine spatii cat mai functionale. Pentru ca bugetul nu a fost unul foarte generos, piesele alese sunt in mare parte achizitionate din IKEA. Per ansamblu, totul este conturat cu bun-gust, ambientul fiind primitor si relaxant.

In zona de living avem o abordare simpla, dar eficienta: un spatiu pentru conversatii cu o canapea si fotoliu, impreuna cu o comoda-suport pentru televizor. Desi nu se observa in fotografii, tot in acest perimetru a fost integrat si un spatiu pentru birou cu o mini-biblioteca.

Pentru bucatarie, amenajarea urmeaza aceeasi linie in stil scandinav. Configuratia si corpurile de mobilier asigura nevoia de depozitare si de spatii pentru gatit, electrocasnicele fiind incorporate. De remarcat cum accentele de albastru se succed coerent in toata amenajarea zonei de zi, de la peretele-accent (unde se afla televizorul), pana la draperii, perne decorative si mici decoratiuni.

In mod surprinzator, nuante de albastru au fost folosite si pentru a zugravi holul. Usile si mobilierul alb, precum si jocul oglinzilor si al luminilor face ca spatiul de aici sa nu para deloc inghesuit sau intunecat. De retinut acest concept!

Si dormitorul a primit atentia cuvenita. Tapetul cu motiv floral incadreaza patul si pune in evidenta aceasta zona centrala a camerei. spunem zona pentru ca tot in dormitor vom gasi si un spatiu pentru relaxare sau lectura conturat la fereastra printr-o bancheta. De jur imprejurul ei au fost amplasate dulapuri pentru depozitare. De mentionat, ca spatii ample pentru depozitare au fost dezvoltate si in hol.

Desi simpla in abordare, amenajarea aceasta place prin stilul confortabil, placut si mai ales prin albastrul minunat care iti relaxeaza privirea din orice unghi ai privi!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole