Astazi iti propunem sa iti gasesti inspiratia in aceasta amenajare din Oradea, proiect ce poarta semnatura echipei de la Davidsign.

Apartamentul de 2 camere a fost gandit pentru un tanar beneficiar care si-a dorit un interior modern, confortabil, aerisit, in spiritul caselor nordice. Dar cel mai important aspect a fost acela al crearii unor zone de depozitare, ele lipsind din planul apartamentului.

Un alt detaliu discutat a fost cel al bucatariei prea lungi si inguste pentru a obtine o amenajare suficient de functionala. Tanarul a fost de acord cu ideea unui open space, astfel ca peretele (nestructural) dintre bucatarie si living a fost eliminat, obtinand o zona de zi fluenta, unitara si mai spatioasa per ansamblu.

Abordarea designerilor a mers pe o linie cat mai simpla, cu un design liniar si o paleta aproape monocromatica, cu alb, tonuri de gri si negru, maroul si insertiile de lemn conferind un plus de caldura decorului. Orientarea sudica a apartamentului permite multa lumina naturala, ceea ce, in acest context, compenseaza pentru nuantele mai inchise utilizate in amenajare.

Problema depozitarii a fost rezolvata prin crearea unor dulapuri in zona de acces in locuinta (nu exista hol). Primele, situate in apropierea usii, sunt mai putin adanci, iar usile sunt acoperite cu oglinzi pentru a spori senzatia de largire a spatiului. Celelalte dulapuri sunt pozitionate in dreptul usii dormitorului si preiau cromatica mobilierului din zona de living.

Renuntand la perete, s-a putut contura o zona de luat masa, sub forma unui blat lung care poate fi folosit si ca spatiu de lucru. De cealalta parte, a fost amenajata zona tehnica a bucatariei, incluzand si electrocasnicele. Dispunerea compacta, liniara asigura suficiente spatii de depozitare, dar si loc pe blatul de lucru pentru gatit. Braul de placi ceramice negre, texturate contrasteaza cu albul mobilierului, iar banda LED asigura un iluminat de accent necesar.

Pentru living, mobilarea este minimala, sub forma unei canapele tip coltar, a unei masute de cafea si a corpurilor din zona TV. Covorul reuseste sa inchege excelent amenajarea livingului, atat prin design, cat si prin culori.

Si in dormitor regasim aceeasi linie cromatica, lemnul conturand o zona de accent in jurul patului. Spatii de depozitare au fost amenajate si aici sub forma unui dulap compact, inalt pana in tavan pentru a fi cat mai eficiente.

Baia, desi mica, pare mai generoasa in imagine gratie solutiilor optime integrate. Oglinda supradimensionata alaturi de iluminatul ambiental amplifica spatiul. Dulapurile suspendate, dar si sertarele de sub lavoar ofera un plus de depozitare pentru cosmetice si detergenti; tot in spatiul baii a fost integrata si masina de spalat rufe.

Privita in ansamblu, arhitectii au reusit sa obtina o amenajare de 50 metri patrati coerenta prin prisma nuantelor, texturilor si finisajelor, o locuinta moderna pe placul tanarului beneficiar. Daca ti-a placut acest proiect si iti doresti sa colaborezi cu echipa de la Davidsign, ii poti contacta aici.

Foto: Andreea Iancu

Daca ti-a placut articolul nostru, atunci iti vor placea si recomandarile noastre pentru mobilier!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!