Apartament de 2 camere – sursa de inspiratie pentru locuinta ta

Cauti inspiratie pentru a amenaja un apartament de 2 camere? Iata o propunere din Polonia care ne-a atras atentia si merita sa fie impartasita cu voi.

Deschide Galeria

Prima idee pe care te invitam sa o notezi este culoarea din hol. Dupa cum vei vedea si in poze, o parte a peretului a fost zugravit cu albastru. Efectul per ansamblu este spectaculos prin contrastul albului (ivoire mai precis) cu albastru.

Bucatarie

Holul comunica direct cu bucataria. S-a inlaturat usa pentru un plus de fluenta la nivelul amenajarii. Astfel, bucataria pare mai spatioasa si mai luminoasa. La realizarea acestui efect au contribuit si finisajele alese. Mobilierul cu fronturi albe, lucioase, zugravitul peretilor intr-o nuanta deschisa, calda amplifica spatiul. S-a optat pentru un design simplu si curat, iar configuratia in forma literei L permite o desfasurare eficienta a zonelor de lucru si a spatiilor de depozitare. Ne place ideea asezarii chiuvetei la fereastra si a utilizarii optime a acestei zone din bucatarie. Daca dispunerea bucatariei tale permite o astfel de abordare, merita sa iei in calcul aceasta idee.

Living

Si in living vom regasi acelasi design minimal. Pentru exemplificare, au fost introduse piese de baza, precum canapeaua, masuta de cafea si o consola suport pentru televizor. De cealalta parte a livingului a fost amenajat locul de luat masa formal. Poti pastra aceasta idee, insa cu siguranta vei dori sa adaugi si alte corpuri de mobilier, precum o biblioteca. Tine cont de aceasta dispunere daca optezi pentru ideea cu un dining.

Cromatica pentru care a optat designerul este excelenta; nuante calde, deschise care se imbina de minune cu esentele de lemn ale parchetului sau mesei. De remarcat si dispunerea corpurilor de iluminat pentru fiecare functiune in parte: in dreptul livingului, lampadarul pentru o lumina ambientala si corpul de deasupra mesei.

Dormitor si baie 

In dormitor s-a mizat pe aceeasi cromatica blanda, odihnitoare. Spatiul este decorat cu piesele de mobilier de baza, scopul fiind acela de a pastra o atmosfera lejera, neincarcata. Oglinda de deasupra patului reflecta lumina naturala si sporeste din nou senzatia de spatialitate in incapere – un truc pe care ar trebui sa-l iei in calcul daca locuiesti intr-un spatiu mic.

Excelent a fost optimizata si baia. Rafturi pentru depozitare, un dulap suspendat deasupra masinii de spalat, precum si spatiul de sub lavoar asigura zone variate pentru produsele cosmetice, detergenti si altele asemenea. Oglinda supradimensionata imprima profunzime baii si face spatiul sa para mai mare. De incercat!

Design: Rearch

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole