fbpx

Apartament de 3 camere excelent amenajat in 55 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Amenajarea de astazi te va inspira cu siguranta. Intr-un spatiu de 55 metri patrati, designerii au reusit sa contureze o locuinta cu 3 camere. Ingramadit? Imposibil de realizat? Acest apartament vine sa ne contrazica sau, mai bine zis, sa ne convinga ca se poate.

Deschide Galeria

Unul din compromisurile pe care ar trebui sa le faci intr-o astfel de situatie ar fi renuntarea la bucatarie ca o incapere de sine statatoare. In cazul de fata, bucataria este una tip open space, in plan deschis cu livingul. Celelalte 2 incaperi au fost amenajate ca dormitoare. Important de retinut este ca trebuie sa te consulti cu un profesionist care sa iti spuna daca exista aceasta posibilitate, tinand cont de modificarile ce se impun intr-o astfel de situatie.

Spatiul zonei de zi din acest apartament este destul de restrans. Cu toate acestea, cele 2 functiuni se inlantuiesc armonios si sunt bine puse in valoare. Pentru partea de living decorul este tratat minimal, cu piesele strict necesare: canapea, corpuri cu dulapuri suspendate si consola pentru televizor; canapeaua coltar inlocuieste cu succes nevoia unui fotoliu, iar covorul uneste vizual toate aceste elemente. Tapetul cu imprimeu vesel contureaza un perete-accent ce distrage atentia de la dimensiunile spatiului.

Pentru zona bucatariei, amenajarea isi pastreaza caracterul functional. Mobilierul compact, dispus in forma literei L ofera spatii de depozitare, iar electrocasnicele incorporate mentin un caracter unitar. Frontul dintre corpurile de mobilier este acoperit cu acelasi tip de tapet din spatiul livingului, dar acoperit cu panouri din sticla transparenta pentru a-l proteja de pete si stropi. Amenajarea bucatariei este completata cu un loc de luat masa, gandit ca o legatura intre cele 2 functiuni.

Culorile folosite imprima caldura si veselie spatiului. In ciuda dimensiunilor reduse, albul nu este folosit excesiv. Predomina nuante de crem, ivoire sau bej, cu accente de galben-verzui si verde. Esentele naturale de lemn completeaza in mod fericit decorul.

Un rol important il joaca iluminatul. Vei remarca scafele cu spoturi pentru un iluminat ambiental, precum si corpuri ce asigura iluminatul general al functiunii respective. Benzile LED sunt integrate atat la nivelul bucatariei, cat si al dormitorului sau chiar pe holul de la intrare, unde spatiile de depozitare se regasesc sub forma unor corpuri principale, cat si a unor dulapuri suspendate in partea superioara.

Dormitorul matrimonial inspira relaxare si confort, gratie texturilor si nuantelor naturale folosite in decor. Peretele tapitat din dreptul patului permite o sprijinire confortabila, iar dulapurile suspendate ofera un plus de depozitare. Tapetul, draperiile, pernele decorative se alatura acestui rasfat senzorial pe care il resimti doar la o simpla privire a imaginilor ce redau amenajarea. Cel de-al doilea dormitor ne atrage atentia prin minunatul model de tapet ce pune in valoare intreaga camera.

Baia pastreaza si ea caracterul functional al amenajarii, preluand din nuantele pe care le regasim de-a lungul apartamentului. De urmarit in detaliu pentru ca te va inspira cu siguranta!

Design: Emperio

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...