Apartament de 3 camere modern amenajat in Targu-Mures

Inspiratia de astazi vine din Targu-Mures, de la Simona Ungurean, sub forma unui apartament de 3 camere amenajat pentru o familie cu un copil mic. Hai sa afli mai multe despre amenajarea acestei locuintei.

Deschide Galeria

Tinerii beneficiari si-au dorit o casa functionala, amenajata modern, cu bucatarie spatioasa si cu locuri suficiente pentru depozitare. Suprafata de 60 metri patrati si vechimea apartamentului au fost o provocare pentru Simona. Renovarea a fost complexa si a presupus inlocuirea tuturor instalatiilor, tamplariei, usilor, pardoselii. A fost eliminata camara dintre hol si bucatarie, iar spatiul rezultat a fost amenajat ca o zona tehnica si de depozitare: acolo au fost incorporate masina de spalat rufe si aspiratorul.

Simona a optat pentru un mobilier in linii simple, functional care sa satisfaca nevoile familiei. Dulapurile pentru haine si nu numai s-au dorit a fi cat mai inalte, pana in tavan pentru a crea impresia de inaltime si a spori locurile folosite pentru stocare. Si aici au intampinat dificultati pentru ca tavanele erau strambe si a fost nevoie de munca suplimentara. A meritat efortul pentru ca la final toti au fost incantati de rezultat.

Una din dorintele pe care le-au avut cei doi a fost integrarea griului si rosului in amenajare, astfel ca tot decorul s-a construit in jurul acestei combinatii. O regasim in bucatarie – vezi scaunele cu tapiterie rosie si dulapurile principale cu finisaj gri; in living la nivelul celor 2 canapele sau in baie. Accentele cromatice sunt temperate de nuante neutre si de esentele naturale ale lemnului. Spatiul este astfel echilibrat, iar rosul este bine pus in valoare.

Bucataria este spatioasa, deschisa inspre living. Electrocasnicele incorporate si manerele frezate ale dulapurilor asigura un caracter unitar amenajarii.

Mobilierul din living ne aminteste de stilul retro. Inaltarea prin picioruse a pieselor de mobilier creeaza creeaza impresia de mai mult spatiu la nivelul pardoselii. Spatiul pare astfel mai fluent si mai aerisit. Excelent truc de aplicat in camerele mici! Jocul geometric al covorului din living aduce un plus de dinamica incaperii, respectand tematica griurilor.

Dormitorul matrimonial preia din cromatica livingului, insa rosul aproape ca lipseste. Amenajarea este simpla, cu accent pe zona patului. Tablia imprima eleganta decorului, iar texturile imbraca camera (vezi covorul, cuvertura sau draperiile).

Apartamentul este prevazut cu doua bai, astfel ca cei doi au parte de spatiul propriu. Baia lui este conturata in linii masculine, griul fiind predominant. Baia ei este mai blanda in abordare, mai luminoasa prin finisaje deschise, intr-un cuvant, mai feminina.

Mobilierul din hol si bucatarie a fost executat pe comanda, iar restul sunt piese achizitionate de la Mobexpert si IKEA.

Speram sa te inspire tot ceea ce ai vazut in acest apartament de 3 camere! Daca ti-a placut aceasta amenajare si iti doresti sa colaborezi cu Simona ii poti scrie aici

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole