fbpx

Apartament de 38 metri patrati optimizat pentru un locuit confortabil

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Daca ai de amenajat un apartament mic si nu prea stii cum sa-l abordezi, am gasit un model excelent pe care sa-l folosesti ca sursa de inspiratie.

Deschide Galeria

Vorbim despre un apartament cu o camera si o suprafata totala de 38 metri patrati amenajat functional si cu mult bun-gust. Ba chiar s-a reusit integrarea si a unui spatiu de dormit.

Astfel, camera principala a fost impartita in 2 functiuni principale: o zona de conversatii si una destinata dormitului, separate vizual printr-un corp de biblioteca cu rafturi deschise. Intreaga amenajare pastreaza un aer minimalist impus de suprafata restransa a locuintei.

Paleta cromatica predominanta este una neutra, cu nuante deschise pentru a spori luminozitatea incaperii si a induce senzatia de camin calduros si primitor. Decoratiunile si accesoriile imbraca spatiul si ii confera personalitate.

In spatiul destinat mini-livingului s-au folosit piese strict necesar pentru a nu incarca inutil atmosfera. O sofa, un fotoliu si o masuta de cafea compun un ambient placut. Pentru a crea cat mai multe spatii de depozitare utile, de jur imprejurul sofalei au fost amenajate dulapuri (inclusiv in partea superioara). O alta zona in care se pot depozita haine sau alte lucruri personale o vom gasi sub forma unei comode, folosita aici si ca suport pentru televizor.

De cealalta parte a corpului de biblioteca, integrarea patului si a unei comode, precum si a unui corp de iluminat suspendat descriu zona de dormit a acestei locuinte. Desi se afla la fereastra, draperiile lungi si groase, odata trase, contureaza atmosfera perfecta pentru odihna. Chiar si spatiul foarte mic din balcon a fost amenajat ca o zona de citit sau baut cafeaua dimineata.

Daca in camera s-a optat pentru un parchet de esenta de stejar, in restul casei, mai exact, pe hol si bucatarie, spatiul pare mai dinamizat cu ajutorul unor placi decorative cu efect tridimensional, ce reuseste sa distraga atentia de la dimensiunile reduse ale spatiului. Dulapuri au fost integrate si in hol de o parte si de cealalta a usii camerei, optimizand spatiul pentru a satiface nevoile beneficiarului.

O amenajare placuta am intalnit si in zona bucatariei, dotata cu cele necesare pentru a gati si lua masa in conditii mai mult decat decente. Mobilierului dispus in forma de L permite spatiu pentru zonele de lucru. Electrocasnicele sunt incorporate in mobilier, cu exceptia frigiderului asezat in coltul incaperii astfel incat sa nu efecteze circulatiile spatiului, dar sa ramana intr-o zona usor de accesat. Interesanta alegerea unor scaune transparente tip Ghost – o putem interpreta la nivelul optimizarii spatiului mic al bucatariei.

O abordare simpla, dar eficienta si functionala! Cu siguranta vei gasi idei utile pe care sa le folosesti si tu in propria amenajare.

Reclama

Articole noi

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...

Cunoști cele cinci avantaje ale colțarelor?

Astăzi îți vom spune de ce colțarele sunt piesa...

10 Moduri de a curata bucataria fara sa folosesti substante chimice agresive

Cel mai iubit loc din casa pentru majoritatea oamenilor...

Care sunt accesoriile de care ai nevoie în baie

Amenajarea băii din casa nou construită sau mobilarea uneia...

Apartament de trei camere din Bucuresti amenajat in stil scandinav

Mult alb, lemn masiv si placari de lemn deschis...