Apartament de 39 mp amenajat modern pentru o tanara

Designerul de interior Margarita Vetryuk a amenajat acest apartament mic dar cochet pentru fiica studenta a beneficiarului. Provocarea? Renovare completa, inclusiv inlocuirea instalatiilor, si amenajarea locuintei de 39 de metri patrati in doar 100 de zile.

Deschide Galeria

In baza informatiilor preliminare despre lucrare si a personalitatii beneficiarului final, designerul a optat pentru un mix de stiluri, intre modern si scandinav. Misiunea principala a constat in mentinerea echilibrului intre finisajele puternice, cu nuante inchise si atmosfera confortabila si luminoasa a locuintei.

In procesul amenajarii s-a tinut cont de suprafata limitata a apartamentului, astfel incat fiecare colt a fost exploatat la maxim la nivel de compartimentare si mobilare. Dupa recompartimentare, camera principala a fost divizata in zona principala, de living, spatiul de dormit si blatul de lucru amplasat la geam.

Pentru a nu incarca si intuneca spatiul, peretii locuintei si mobilierul din bucatarie sunt vopsiti intr-o nuanta de alb natural. Complementar, regasim nuante de cream la blatul de bucatarie (din compozit), bancheta de colt din bucatarie, mici acesorii distribuite in intregul spatiu. La nivelul pardoselii, apartamentul este delimitat in zona calda (living, birou, dormitor) cu parchet laminat si zona rece (hol, bucatarie si baie) unde regasim un joc armonios in dispunerea celor trei modele cromatice de placi ceramice hexagonale.

Continuarea finisajului din hol in bucatarie si baie asigura continuitate si amplifica vizual spatiul. In acelasi timp, oglinda din hol, pe toata inaltimea peretelui, contribuie la un efect vizual placut de marire a spatiului; placile ceramice monocrome reflectate in oglinda contureaza o pardoseala extinsa.

Canapeaua extensibila din living este extrem de practica si nu ocupa mult spatiu; iar prin nuanta sa de gri inchis se integreaza perfect in decorul general. Placarea peretelui din spatele canapelei cu panouri 3d tip valuri verticale confera dinamism spatiului si personalitate intregii amenajari. Zona de lucru, un blat de lemn ingust, cat toata lungimea camerei, este incadrata de mobilierul de pe peretele media si zona de depozitare din dreptul canapelei. Biroul cu sertare incadrate este realizat din furnir de lemn, finisaj continuat si pe peretele alaturat.

Dormitorul este de fapt o nisa a zonei de living, putand fi inchis cu o draperie mascata in tavan de scafa perimetrala. Tapetul de pe cei doi pereti adiacenti reda imaginea unei paduri cuprinsa de ceata diminetii, imagine ce a constituit sursa de inspiratie pentru intreaga schema de culori a amenajarii.

Bucataria spatioasa dispune de toate electrocasnicele necesare. Manerele frezate si sistemul push al dulapurilor suspendate asigura eleganta camerei. Zona de dining este pusa in evidenta prin placarea cu lemn intr-o nuanta placuta, ciocolatie, a peretelui si tavanului. Plantele din ghivecele suspendate contribuie la confortul si atmosfera calda a locuintei.

Designer: Avalremont

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole