Apartament de 44 mp functional amenajat pentru o familie tanara

Spatiile mici au fost intotdeauna o provocare atat pentru cei care isi amenajeaza singuri locuinta cat si pentru designeri. In amenajarea de astazi lucrurile devin si mai complicate intrucat, intr-un spatiu de doar 44 de mp trebuie sa locuieasca o familie formata din 5 membri: parintii plus cei trei copii. O solutie temporara pana cand vor putea sa-si achiztioneze un apartament mai incapator. 

Deschide Galeria

Pare o misiune imposibila insa designerul Mira Kursinov a reusit sa obtina maximul de confort si functionalitate din suprafata avuta la dispozitie. Totusi cand o familie atat de numeroasa trebuie sa locuiasca intr-un spatiu atat de restrans este necesar sa se faca si compromisuri.

Dormitorul matrimonial este cel mai spatios, avand in vedere ca inainte indeplinea functia de living. Fiecare cm este exploatat la maxim si gandit cat mai functional. Paleta coloristica este bazata pe un fundal alb si nuante deschise precum: crem, bej, gri si accente de culori, precum bleu. Patul dublu, „cel mai mare posibil” – dupa cum si-au dorit proprietarii, reuseste sa atraga atentia prin texturile atent alese iar tapetul prin tema naturii, aduce un plus de prospetime intregului decor.

Dupa cum se poate observa in imagini, patul este plasat central iar de-o parte si de alta avem o zona de lectura cu un birou respectiv un dresing pe toata latimea camerei, cu multe spatii dedicate depozitarii.  Micile detalii precum: fotografii, plante, perne decorative, reusesc desigur sa aduca o nota personala si eleganta intregului spatiu.

Cel de-al doilea dormitor, ce are o suprafata de doar 8,6 mp pastreaza linia amenajarii din restul apartamentului. Culorile naturale de alb, maro si bej reusesc sa amplifice vizual spatiul iar lumina naturala ajuta si ea la obtinerea unui echilibru vizual. Mobilierul se rezuma la esential: patutul celor doi gemeni, o masuta, un dressing si un fotoliu confortabil.

Pentru a amenaja spatiul bucatariei, la randul lui foarte restrans – 5,7 mp, designerul a mizat pe solutii simple, dar mai ales functionale, asigurand strictul necesar pentru confortul intregii familii. Mobila a fost facuta la comanda, dispusa liniar iar electrocasnicele au fost incorporate. Desi initial si-au dorit ca figiderul sa fie integrat in spatiul bucatariei, dupa lungi dezbateri au ajuns la concluzia ca cel mai bine este ca acesta sa fie mutat pe hol.

Un spatiu mic, bine optimizat cu multe spatii de depozitare, o amenajare care ne-a impresionat cel mai mult prin povestea ei!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole