Apartament de 45 mp – o interpretare jucausa in stil scandinav

Stilul nordic este unul din preferatele mele. Cu fiecare amenajare intalnesc noi interpretari si solutii din cele mai ingenioase adaptate spatiului respectiv, avand integrata estetica designului scandinav. Astfel ca, nu-i de mirare ca dupa ce am vazut imaginile cu proiectul apartamentului de astazi, am stiut imediat ca voi impartasi cu voi detaliile amenajarii.

Deschide Galeria

Proiectul, semnat de arhitectul Ana Maria Vasile de la Jooca Studio, inseamna un apartament de 45 de metri patrati pentru o tanara ce va locui singura. Tinand cont de spatiul mic al locuintei, dar si de personalitatea clientei, arhitectul a integrat mobilier multifunctional si solutii practice, toate intr-un stil “joocaus” mixand compozitii colorate, scenografii si jocuri de lumini.

Toate spatiile din apartament au fost folosite cat mai eficient posibil. S-a optat pentru depozitare pe verticala, folosind astfel locurile neutilizate de la inaltime, cum ar fi cele de deasupra usilor de pe hol.

In living vom gasi o canapea extensibila si spatii de depozitare multiple intrucat mama clientei va locui ocazional in acelasi apartament. Peretele gri-albastrui din spatele canapelei precum si corpurile de iluminat reprezentate de o instalatie de becuri suspendate sunt elemente care transforma camera intr-un interior original.

De asemenea, in dormitor s-a optat pentru un pat rabatabil creat de cei de la Monello, care, atunci cand nu este utilizat, poate fi ridicat la perete oferind mai mult loc liber in centrul camerei. Avand putini metri patrati, dormitorul contine mai multe subfunctiuni armonios integrate in ansamblul amenajarii: o zona de lectura si o zona de birou. Coltul de lectura este pus in valoare de un perete accent vopsit intr-o culoare linistitoare, in stil ombre, pe care au fost adaugate ulterior stickere cu pasari stilizate. Fotoliul galben completeaza aceasta atmosfera ce te indeamna la visare si relaxare.

Spatiul bucatariei este preferatul meu. Tematica jucausa se armonizeaza cu functionalitatea incaperii. Masuta de bucatarie este rabatabila si poate fi mutata in living pentru a fi utilizata ca masa de dining pentru momentele festive. Scaunele pliante pot fi agatate de peretele din bucatarie atunci cand nu sunt folosite, devenind astfel o decoratiune colorata. In plus, banda cu vopsea de tabla scolara pe care se poate scrie cu creta si colajul de printuri inramate completeaza compozitia colorata din zona de luat masa. Ideea becurilor suspendate este reluata si in bucatarie, fiind pozitionate deasupra mesei si blatului de lucru.

Nici holului nu-i lipseste personalitatea. Tapetul cu motiv botanic de la XT DECO, cuierul cu haine la vedere (format din niste bare metalice prinse in plafon si din 2 polite pentru incaltaminte) si mai ales oblonul de lemn vopsit (tot pentru suportul accesoriilor) contureaza un spatiu vesel si placut care te intampina inca de la primii pasi in locuinta.

Albul predominant, integrarea plantelor in decor, finisajele naturale (precum lemnul), cromatica neutra combinata cu nuante mai intense date de accesorii sau decoratiuni se inscriu perfect in conceptul designului nordic dezvoltat in aceasta amenajare.

Corpurile de iluminat sunt de la Luminna si The Home, scaunele si masutele de la Zara Home si Ikea, masuta si bancuta din hol sunt tot de la Ikea, puful din living de la Kika. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole