Apartament de 48 mp din Bucuresti amenajat in spirit nordic

Irina Radu de la iDecorate revine cu un nou proiect in paginile site-ului nostru. De data aceasta ne propune amenajarea unui apartament destinat inchirierii pentru turisti. Haideti sa aflam mai multe detalii.

Deschide Galeria

Vorbim despre un apartament configurat ca unul de trei camere, dar cu o suprafata de doar 48 metri patrati. Camerele mici si vechimea imobilului se numara printre dificultatile intalnite, dar pozitionarea si luminozitatea apartamentului au compensat din plin.

S-a dorit o amenajare moderna, cu un design special, de inspiratie nordica si cu o optimizare a spatiului pentru a putea obtine sase locuri de dormit; in plus, totul a trebuit sa fie adaptat pentru a fi usor de intretinut.

Irina a optat pentru culori deschise, luminoase si vesele, imbinate cu accente de lemn pentru un plus de caldura si natural adus decorului.

Amenajarea acestui apartament a fost complexa din cauza vechimii blocului; s-au schimbat instalatiile termice, sanitare, electrice si finisajele au fost inlocuite pentru a reda conceptul de amenajare moderna si a obtine o locuire confortabila.

In camera de zi, cromatica este dominata de nuantele de albastru si turcoaz care se imbina excelent cu esentele de lemn natur. Amenajarea este minimala precum in interioarele tipic scandinave. Decoratiunile, plantele si mai ales corpurile de iluminat din lemn se imbina armonios pentru a contura un ambient placut si primitor. Tot aici a fost integrat si un mic spatiu pentru luat masa, cu scaune tip Eames, potrivite unui astfel de decor.

Tematica este preluata si in cele doua dormitoare. Amenajarea urmeaza o linie simpla asa cum o regasim si in living. Ca elemente de accent, Irina a optat pentru un tapet cu imprimeu grafic si vopsea in aceleasi nuante de albastru. Totul este echilibrat cu ajutorul albului si lemnului. Si zonele de depozitare sunt bine valorificate pentru a oferi spatiile necesare fiecarui turist indiferent de cat timp va petrece in acest apartament.

Bucataria este redusa ca dimensiuni, dar a fost amenajata cu toate cele necesare unui apartament de inchiriat, inclusiv electrocasnicele. Nuanta de accent folosita – un verde-menta discret.

Si pentru cele doua bai, amenajarea continua linia moderna conturata de-a lungul apartamentului. S-au folosit placi de faianta tip metro cu placi decorative si mobilier conform nevoilor enuntate.

Speram sa gasesti surse utile de inspiratie in aceasta amenajare pe care sa le poti integra in decorul casei tale!

Daca ti-a placut aceasta amenajare si iti doresti sa colaborezi cu Irina pentru propria locuinta, ii poti scrie aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole