Apartament de 50 mp – model de amenajare pentru un interior functional

Esti in cautare de idei pentru amenajarea apartamentului tau? Exploreaza aceasta propunere pe care am selectat-o astazi. Chiar daca vorbim despre apartamentul unui burlac, cu siguranta vei afla lucruri utile pe care le poti pune in aplicare si in casa ta.

Deschide Galeria

Tanarul beneficiar nu si-a dorit nimic complicat pentru locuinta ta. Ba chiar, a ales ca mai toate piesele de mobilier si obiectele necesare sa fie achizitionate de la celebrul retailer suedez, IKEA.

Desi stia de unde isi va procura majoritatea lucrurilor, beneficiarul a apelat totusi la ajutorul unui designer, care sa puna cap la cap ceea ce isi dorea cu ce avea nevoie pentru a crea un spatiu locuibil cu toate functiunile. Prea multe optiuni fara un plan pus la punct pot fi derutante pentru oricine doreste sa amenajeze un spatiu. Interventia unui profesionist este salvatoare in multe situatii.

Spatiul despre care vorbim are 50 de metri patrati, dar o configuratie de apartament cu o camera, adica lipseste dormitorul. Dormitul pe o canapea, oricat de confortabila ar fi ea, nu era tocmai ce isi dorea beneficiarul. In plus, peretii nu puteau fi modificati din cauza structurii imobilului, astfel ca, designerul a creat in camera principala mai multe functiuni: un living, un birou, o zona de dormit, o zona de relaxare si spatii de depozitare.

Amenajarea pastreaza o linie unitara, avand ca inspiratie interioarele scandinave. S-a folosit mult alb, tonuri variate de gri, imprimeuri si grafisme pentru a decora spatiul. Totul este pastrat simplu, functional.

Pentru a spori zonele de depozitare, designerul a adaugat corpuri de mobilier in jurul ferestrei, zona din mijloc fiind destinata sederii, lecturii sau relaxarii. Urmeaza o canapea si o zona TV legate vizual prin intermediul covorului. Cele doua masute suprapuse sunt o alegere excelenta pentru acest tip de spatiu.

De cealalta parte a camerei, a fost creata o partitie de inaltime medie care separa livingul de zona de dormit. De o parte a fost amenajat un birou, iar de cealalta – patul.

Si pentru amenajarea bucatariei s-a urmarit aceeasi linie de amenajare: design functional, eficient si potrivit cu nevoile tanarului. Cei 12 metri patrati ai bucatariei au fost bine optimizati, oferind spatiu pentru gatit, dar si zone de depozitare, incluzand si electrocasnicele incorporate, cu exceptia frigiderului. Atat dimensiunile, cat si configuratia au permis si un mic loc de luat masa, amenajat cu o sofa si scaune. Desi in tonuri de gri si mult alb, amenajarea este placuta, aerisita si chiar potrivita pentru socializare sau gatit cu prietenii.

Amenajare in linii scandinave vom gasi si in baie. Toaleta este delimitata printr-o partitie de zona de spalare. Deasupra bazinului de apa (incastrat) au fost integrate etajere pentru diferite lucruri necesare in baie; s-a optat pentru o cada si nu cabina de dus, iar lavoarul se sprijina pe doua sertare. Placile ceramice sunt de la Kerama Marazzi.

Designer: Anna Bagrova

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole