Apartament de 53 metri patrati luminos si primitor

Pentru amenajarea acestui apartament, crearea unei zone de zi luminoase si primitoare a fost una din cele mai importante cerinte venita din partea beneficiarilor.

Deschide Galeria

Dupa cumpararea apartamentului, cei doi tineri nu au stiut exact cum vor aborda amenajarea. Desi, initial, s-au gandit ca il vor mobila pe parcurs, dupa achizitie si-au dat seama ca nu stiu de unde si cu ce sa inceapa. Au apelat la un profesionist cu care au discutat despre ce asteptari si ce preferinte au pentru noul lor camin. Sfaturile le-au prins bine pentru ca au reusit sa puna cap la cap ce le place, oferindu-i astfel indicii pretioase designerului.

Astfel, a luat nastere amenajarea acestui apartament de 2 camere. Abordarea in sine este una simpla, cu mobilier sumar, axata pe strictul necesar.  Spatiul din zona de zi este unul aerisit si luminos. Designerul le-a conturat acestora un minim de mobilare, pe care, ulterior, familia o poate largi prin adaugarea unei biblioteci de inaltime medie sau a unor etajere pe care sa le foloseasca ca suport pentru carti sau decoratiuni.

Bucataria si livingul formeaza un tot unitar, camera fiind mare si primitoare. In spatiul destinat gatitului, au fost integrate suficiente dulapuri pentru a le asigura o depozitare suficienta. La fel si prin dispunerea in forma literei L se asigura spatiu pe blatul de lucru pentru preparat alimentele si gatit. Designul mobilierului este de inspiratie scandinava, cu fronturi intr-o nuanta deschisa si blat alb. Fereastra aduce un mare plus prin cantitatea de lumina naturala care patrunde in camera. Placile hexagonale care formeaza braul dintre dulapurile superioare si cele inferioare aduc un plus de stil in decorul creat. Corpurile de iluminat de deasupra mesei au fost lucrul asupra careia toti 3 au cazut de acord fara ezitare. Le-au vazut intr-un magazin si au stiut ca le vor pentru casa lor. De aici, designerul nu a facut decat sa le selecteze un model de masa si scaune potrivite care sa completeze coltul de design industrial.

Pentru living, peretele placat cu placi asemanatoare parchetului redau o tematica discreta a naturii, continuata prin esenta de stejar natur de la nivelul pardoselii sau a culorii draperiilor. Multa lumina inunda acest spatiu, iar piesele de mobilier cu picioruse (ne amintesc de stilul retro) creeaza impresia ca spatiul pare mai aerisit.

Culori blande, relaxante vom gasi si in dormitor. Textilele de pe pat, alaturi de draperii transmit  confort si tihna. Cu ajutorul tapetului a fost conturat un perete-accent in dreptul patului, iar tablia tapitata aduce un plus de stil zonei de dormit. Pentru a largi spatiul mic din baie, designerului a apelat la un truc excelent: a placat un intreg perete din baie cu oglinzi. Impactul este remarcabil dupa cum vei putea vedea in imaginea din galerie.

Tusele delicate de culoare impreuna cu mobilierul functional dar si cu accesoriile alese pentru a completa decorul  intr-un mod fericit, fac din acest apartament unul pe care sa-l treci la surse de inspiratie pentru propria amenajare a locuintei.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole