Apartament de 55 mp – amenajare ce surprinde prin ideile functionale

Doar cine traieste intr-un spatiu mic iti intelege nevoia proprie de amenajare. Va spuneam acuma cateva articole in urma despre cat de mult ne inspira proiectele arhitectilor si designerilor rusi. Iata ca am gasit un nou exemplu cu care multi dintre voi va veti identifica prin prisma spatiului de 55 metri patrati ai apartamentului. Urmariti indeaproape pentru ca veti gasi multe idei ce se pot implementa in fiecare din casele noastre.


Deschide Galeria

Livingul si bucataria formeaza un tot unitar avand ca element de legatura locul de luat masa. Deschiderea aceasta a celor doua functiuni face ca spatiul sa primeasca mai multa lumina, sporindu-i fluenta.

De remarcat cromatica, preponderent neutra, cu mult alb ce ajuta la amplificarea spatiului camerei. Elementele de mobilier sunt bine alese, reflectand un stil unitar, concentrat pe functionalitate. De inspiratie nordica prin linia curata a designului, acest apartament iti ofera un sentiment de cald si primitor. Lumina naturala este cheia acestei amenajari. Fie ca vorbim de living, bucatarie, dormitor sau hol, suprafetele vitrate sunt un atu intens explorat pentru a beneficia de aceasta amplificare a spatialitatii.

Esentele de lemn utilizate in amenajare (pentru parchet si masa de dining) contrasteaza placut cu albul si cremul peretilor si mobilierului, sporind senzatia de confort. Un alt truc utilizat de designeri este acela a ridica piesele de mobilier de la podea, lucru regasit in living. Atat comoda pentru televizor cat si dulapul din sticla sunt inaltate de la podea prin picioruse, creand astfel iluzia ca se economiseste spatiu la nivelul pardoselii. S-au folosit usi glisante in locul celor batante, iar usile dulapurilor din hol sunt acoperite cu oglinzi pentru a crea acelasi efect al unei spatialitati sporite.

Dressingul din dormitor, incastrat in perete asigura un spatiu generos de depozitare alaturi de dulapurile din hol. Patul cu tablie si cadru tapitat este o alegere eleganta ce ne inspira un confort placut, relaxant. Insa foarte interesant si original in acelasi timp, este prezenta celor doua corpuri cu rafturi deschise care strajuiesc intrarea in balcon, transformat intr-un mini-birou. Un blat montat la fereastra, un scaun si iata cum a fost creat un spatiu de lucru; optional se pot adauga si sertare pentru un plus de depozitare. Excelenta idee pentru valorificarea unui spatiu mic ca acesta!

Aceeasi optimizare o vom gasi si in baie. Aici, in cadrul lavoarului a fost integrata si masina de spalat rufe, iar deasupra un dulap inalt pentru stocare de detergenti si alte produse similare.

Iata cum un proiect gandit in detaliu pentru ca fiecare functiune sa fie pusa in valoare si sa comunice coerent cu celelalte sectoare ale casei poate aduce beneficii familiei ce va urma sa locuiasca aici. Cu siguranta veti gasi multe idei de pus in aplicare in propriul apartament.

Sursa foto: zukkini.ru

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...