Povestea apartamentului de astazi ne-a adus la Targu Mures, unde Simona Ungurean ne propune o noua amenajare plina de inspiratie. Vorbim despre un apartament de 3 camere, cu o suprafata de 58 metri patrati, locuit de o familie cu un copil. Si-au dorit un spatiu luminos, modern, in culori calde si primitoare.

Simona a inteles pe deplin nevoile lor si a propus o amenajare bazata pe nuante neutre, cu accent pe zonele comune, unde familia se intalneste si petrece timp impreuna. Spatiile sunt fluente si aerisite, cu finisaje moderne si tuse de culoare binevenite.

Pentru living s-a pornit de la o baza preponderent neutra, cu tonuri mai inchise la nivelul textilelor (vezi draperiile, canapeaua sau covorul). Simona a optat pentru o mobilare cu strictul necesar, asigurand spatii de depozitare si o zona confortabila de conversatii sau privit la televizor. In plus, a reusit sa integreze si un mic birou. Modelul de tapet aduce o nota de eleganta decorului, iar spatiul din jurul ferestrei este frumos conturat cu ajutorul celor doua tipuri de draperii si a mastii de calorifer. A rezultat un ambient luminos, primitor si cu bun-gust conturat.

Tinand cont de bugetul familiei, Simona a ales sa pastreze parchetul existent si sa-l reconditioneze, iar multe din piesele de mobilier au fost achizitionate de la IKEA.

In bucatarie, s-a optat pentru nuante similare celor din living, astfel incat intreaga suprafata sa para mai mare. Mobilierul este dispus pe doua laturi pentru o utilizare eficienta a spatiului. Electrocasnicele sunt incorporate, pastrand totul unitar si ordonat. Pentru zona de la fereastra, Simona a gandit un mic spatiu de luat o gustare, pe langa cel clasic amenajat ca loc de luat masa.

Dormitorul matrimonial a fost gandit intr-un concept unitar, cu patul in mijloc si mobilierul dispus simetric de o parte si cealalta a patului. Chiar si tablia patului a fost conceputa ca o zona pentru depozitare, iar spatiul dintre dulapuri este decorat cu un motiv geometric cu galben. Peretele este asortat cu covorul atat in culoare cat si in imprimeul geometric. Pentru a pastra cat mai luminoasa incaperea, Simona a ales mobilier alb, cu front din MDF lucios. Per ansamblu, camera pare mai spatioasa si vesela, echilibrata si armonioasa cromatic.

Optimizat a fost si spatiul din baie. Rezervorul si tevile au fost ingropate, iar spatiul rezultat poate fi folosit pentru depozitare. In lipsa unei ferestre si a luminii naturale, s-au folosit placi ceramice albe combinate cu alte doua modele cu un imprimeu discret, iar pentru pardoseala placi de gresie care imita lemnul. Decorul astfel obtinut este modern, placut si usor de intretinut.

Bugetul pentru toata aceasta amenajare a fost de 15.000 de Euro, iar lucrarile au durat trei luni.

Pe Simona Ungurean o poti contacta si aici daca iti doresti sa colaborezi cu ea pentru un proiect de amenajare.

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii