Apartament de 58 mp minimalist amenajat

Minimalismul este un curent despre care auzim din ce in ce mai des in ultimii ani. Poate lipsa unor spatii mai generoase sau o dorinta de a ne transforma casele a facut ca acest stil sa primeasca mai multa atentie din partea designerilor, iar beneficiarii sa si-l insuseasca intr-o forma sau alta. De aceea, iti propunem sa explorezi amenajarea acestui apartament de 58 metri patrati si sa vezi cat de mult te-ai putea identifica cu o astfel de abordare.

Deschide Galeria

Spatiul a fost gandit pentru o beneficiara care isi petrece multe ore la serviciu; poate de aici dorinta de a avea o casa cat mai simpla si ordonata. Pe cat posibil, a vrut sa amenajarea sa fie cat mai luminoasa, iar zonele cat mai putin fragmentate. A rezultat un apartament cu treceri line dinspre bucatarie spre hol si camera de zi, cu multe linii drepte si finisaje lucioase, albe care sa reflecte lumina si sa creeze acea senzatie de spatialitate.

Pentru ca nu au putut fi eliminati pereti din interiorul apartamentului, designerii au mizat pe o varianta inedita: au desfiintat usa de la bucatarie si pe cea de la living, iar peretii au fost rotunjiti in capetele dinspre cele doua functiuni. In plus, pentru a crea o legatura intre ele si a spori efectul de continuitate, au zugravit peretii cu dungi in diferite culori, intr-o gama de la inchis in partea de jos, mergand pana la mai deschis in partea de sus. Efectul este de mare senzatie! Intr-un spatiu cu foarte mult alb, aceste accente colorate sparg monotonia si reusesc sa inveseleasca decorul.

Mobilarea este minimala, cu accent pe strictul necesar. Canapeaua coltar si comoda pentru televizor alaturi de doua piese decorative compun livingul. Camera a fost prelungita in balcon, unde a fost amenajat un birou. In capatul opus, pe un intreg perete, a fost prevazuta o zona generoasa de depozitare, cu multe dulapuri. Finisajul alb, lucios amplifica spatiul si sporesc luminozitatea.

Si in dormitor este reluata schema de culori din zona de zi, insa usor mai estompate. Tablia patului merge pana aproape de tavan, imbinarile de culori si forme textile creand o veritabila zona-accent pentru un dormitor atat de simplu amenajat. Nici aici nu este ignorat iluminatul; spoturi incastrate, corpuri suspendate, veioze, o aplica in zona de make-up sau un lampadar, iata ce varietate doar pentru dormitor. In aceeasi masura este realizat si in restul  apartamentului.

Chiar daca stilul minimalist nu iti surade pentru propria amenajare, acest apartament iti poate oferi punctual idei utile de pus in practica.

Proiect: LeoDuk Design

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole