Apartament de 60 mp amenajat in spirit clasic

Cele mai citite

Luam o pauza de la stilurile minimaliste, contemporane si cautam inspiratia astazi intr-un decor de inspiratie clasica, cu note feminine.

Deschide Galeria

Spatiul pe care ti-l propunem are o suprafata de 60 metri patrati si apartine unei tinere care si-a dorit foarte mult o amenajare in linii clasice. In apartamentele de bloc, crearea unui astfel de stil poate fi dificila. Alegerea pieselor de mobilier si a accesoriilor trebuie realizata cu mare atentie pentru ca altfel exista riscul sa aglomerezi sau sa sufoci spatiul cu mobilier masiv sau articole nepotrivite.

De aceea, tanara a apelat la ajutorul studioului GK Design cu care a colaborat pentru proiectul acestui apartament. Ceea ce au obtinut iti va placea cu siguranta.

Atentia pentru detalii, decoratiunile, finisajele si culorile sunt importante pentru orice amenajare in stil clasic. In plus, linia designului este usor de recunoscut prin bogatia de ornamente. Pornind de la liniile de baza, designerii au adaptat interioarele la o traire mai moderna, potrivite timpurilor noastre. Pe de o parte au fost limitarile spatiului si pe de alta parte nevoia de a asigura zone functionale si unitare in locuinta.

Daca iti doresti sa conturezi un decor similar pentru casa ta, urmareste cu atentie aceasta amenajare. Vei gasi intr-adevar piese care amintesc de masivitatea acelor corpuri clasice, dar limitarea lor numerica este benefica livingului. In plus, albul si tonurile neutre amplifica spatiul. Canapeaua, cu un design mai degraba modern, se potriveste contextului prin textura de catifea si prin pernele decorative adaugate. Cornisele, lustrele, sfesnicele, fotoliul, toate sunt elemente discrete, dar importante in ansamblul decorului.

Accesul in bucatarie se face prin living (vezi cele doua usi din sticla). Continuand in spirit clasic, ajungem in spatiul destinat gatitului. Aici, zona de luat masa amenajata la fereastra este cea care preia tematica. Mobilierul urmeaza un design mai degraba modern, functionalul fiind trasatura de baza in aceasta incapere. Totul este incorporat, unitar, ordonat, caracterul tehnic al acestui spatiu fiind mult redus.

Si in dormitor vom regasi conturat un minunat decor in spirit clasic, cu note romantice, mai feminine. Elegant, dar odihnitor si reconfortant prin culori blande si texturi fine, dormitorul ne aduce si el in prim-plan cateva piese cu design specific: tablia patului, zona de budoar sau de ingrijire, precum si micul birou pozitionat la fereastra.

Speram sa te inspire si pe tine acest proiect!

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa