Apartament de 60 mp – inspiratie retro intr-un decor contemporan

Amenajarile contemporane exploreaza intr-un mod original combinatiile si mixurile de stiluri spre realizarea unor decoruri surprinzatoare. Ceea ce ne-a atras la acest apartament este tocmai aceasta interpretare a unor influente de stiluri variate care converg in final spre rezultatul ce poate fi admirat in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

Realizata de echipa arhitectilor de la INT2 Architecture, apartamentul de 60 metri patrati ne introduce intr-o atmosfera cu influente retro si scandinave reunite intr-un limbaj contemporan de exceptie.

Luminos, cu accente de culoare placute, amenajarea mizeaza pe o abordare simpla, dar functionala. Spatiul livingului beneficiaza de multa lumina naturala, albul peretilor si al anumitor piese de mobilier, reflectand lumina si amplificand spatiul ca intr-un veritabil decor nordic. Cromatica placuta a canapelei si pardoselii contribuie si ea la senzatia confortabila pe care o sugereaza decorul in ansamblul lui.

Ideile ingenioase nu lipsesc nici aici. De exemplu, spatiul de la intrare a fost astfel creat astfel incat sa asigure un fel de cuier pentru depozitarea diferitelor obiecte si in acelasi timp sa functioneze ca un separator de spatii. Realizat din niste sipci de lemn, efectul asupra decorului este impresionant: practic si estetic ocupand foarte putin spatiu.

Ne place mult cum a fost gandita fluenta intre spatii. Nu exista usi intre living si bucatarie, desi spatiile sunt despartite de pereti. Trecerea este lina si continua gratie aceluiasi tip de pardoseala din living, bucatarie si hol. Bufetul de pe hol ne aminteste de stilul retro, reinterpretat si transpus in prezent prin tapetul de pe perete. Si masuta de cafea este construita in acelasi spirit, oferind o coeziune discreta a decorului.

Acelasi tip de tapet il vom intalni si pe peretele din bucatarie care marcheaza spatiul destinat diningului. Picioarele din lemn si blatul alb, scaunele negre Eames, suprafetele netede si lucioase ale mobilierului (de asemenea alb) ne reamintesc de frumusetea simpla a decorului scandinav.  Incastrarea frigiderului in perete este o solutie inteligenta de a castiga spatiu intr-o locuinta mica. peretele de vopsea scolara magnetica lasa frau liber imaginatiei spre a crea desene, mesaje si lipi magneti.

Cromatica neutra continua si in spatiul dormitorului. De altfel, si aici avem parte de surprize. O noptiera in stil retro, iar cealalta un cub verde cu spatiu rezervat pentru catelul familiei. Contrar ideii de simetrie perfecta cu care am fost obisnuiti, aici decoratorii au mizat pe o personalizare a coltului fiecaruia. Pana si corpurile de iluminat pastreaza aceeasi linie: o lampa de noptiera si, de cealalta parte, un corp suspendat auriu. Placile ceramice tridimensionale din baie, contrastul alb-negru, si lavoarul de aceeasi inspiratie retro ne arata cum fiecare detaliu a fost bine gandit astfel incat tematica sa prevaleze in toate spatiile apartamentului. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole