Apartament de 76 mp – O amenajare definita de romantism

Apartamentul de 3 camere si 76 de metri patrati, situat in zona Aviatiei, a fost renovat complet si amenajat in 2017. La baza intregului demers a stat dorinta de a avea un camin luminos, aerisit si in acelasi timp practic, care sa emane romantism.

Deschide Galeria

Clientii, un cuplu tanar carora le plac calatoriile, au un program de lucru solicitant, astfel ca isi doresc sa se poata intoarce acasa la o atmosfera placuta si relaxanta.

In baza unui concept bine elaborat si implementat cu atentie de designerul de interior Natalia Beleva, a fost obtinut un spatiu primitor, armonios si extrem de functional, profitand de fiecare centimetru disponibil. Initial, clientii si-au dorit sa isi reamenajeze singuri locuinta insa s-au confruntat rapid cu probleme de organizare si decizii tehnice si estetice dificile.

Lucrarile au inceput cu o ampla renovare; au fost decopertati peretii si pardoselile, tamplaria si usile au fost inlocuite. Conform proiectului de instalatii, au fost refacute integral instalatiile electrice si sanitare, pliate pe noile dorinte si necesitati ale beneficiarilor.

Paleta de culori folosita tine cont de lumina naturala si pozitionarea camerelor fata de punctele cardinale. Culorile neutre, deschise, pe care le regasim la pereti, pardoseli, draperii, predomina si constituie fundalul pentru accentele vii de culoare si textura ale mobilierului.

Linia stilistica moderna, cu influente clasice este unitara, cu tranzitii subtile de la o incapere la alta. Ancadramentele folosite la pereti contribuie, impreuna cu plinta profilata si cornisa de la plafon, la recrearea unei atmosfere clasice, romantice; in acelasi timp evidentiaza tablourile cu rame vintage, aurii.

Comoda stilizata si viu colorata din holul de intrare si tabloul romantic infatisand o strada pariziana, centrat pe latimea comodei, consituie o introducere in atmosfera generala a casei. Din cauza lipsei de lumina naturala in hol, a fost folosit iluminat artificial din abundenta. Placarea usilor dulapului incastrat cu oglinzi mareste vizual spatiul.

Canapeaua din living este foarte confortabila cu o tapiterie gri usor de intretinut. Tonul de culoare folosit confera un accent masculin incaperii dominate de culori calde, pastelate. Din cauza dimensiunilor reduse a bucatariei, livingul contine si zona de luat masa armonios integrata in decorul general.

Masa rotunda, extensibila si cele patru scaune cu tapiterie in culori diferite, pastel, impreuna cu comoda vopsita intr-o nuanta placuta de gri cald cu accente aurii si oglinda cu rama clasica reusesc cu succes sa redea atomsfera romantica propusa de designeri.

Amplasarea oglinzilor incadrate de profilele clasice, de o parte si de alta a patului are rolul de a mari vizual spatiul, in timp ce confera eleganta si simetrie compozitiei. Dormitorul este amenajat in acelasi stil cu infuente clasice, si o atmosfera romantica. Culorile neutre, materialele moi, calde si insertia de motive florale contibuie la crearea unui sentiment de armonie. Masuta de machiaj constituie o piesa accent prin culoarea inchisa, contrastanta si amplasarea atipica, in coltul camerei.

Perdelele si draperiile de la Linea Oro Class confera eleganta incaperilor, avand rejansa mascata de scafele din plafon. Peretii au fost finisati cu vopsea lavabila mata, marca Benjamin Moore. Mare parte din mobilier a fost realizat la comanda, dupa schitele si conceptul proiectantilor, indeplinind dorinta clientului de a avea cat mai mult spatiu de depozitare.

Amenajare realizata de Cocoon Home by Natalia Beleva

Photo: Natalia Beleva

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole