fbpx

Apartament de 78 mp functional amenajat pentru o familie cu un copil

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Atunci cand au pornit reamenajarea apartamentului lor de 78 metri patrati, aceasta familie a mizat pe o abordare simpla, dar functionala. Aveau nevoie de o bucatarie unde sa poata gati si lua masa impreuna, de un spatiu de lucru cu birou, dar si de un dressing generos in dormitor pentru haine. Avand un buget limitat, au apelat la ajutorul unui designer care sa-i indrume spre solutiile cele mai eficiente pentru a reusi sa contureze noul camin pe placul lor.

Deschide Galeria

Au pastrat camerele asa cum erau dispuse inainte si singurele modificari facute au fost sa desfiinteze usile de la living si bucatarie pentru a face spatiile mai fluente. Ca finisaje au optat pentru variante simple, la indemana, iar mare parte din mobilier a fost achizitionat de la IKEA.

Zona de zi

Pentru zona de zi, s-au concentrat pe spatiile comune, bucataria avand un rol important. Spatiul a fost amenajat cu o zona de luat masa ce poate gazdui nu doar familia, dar si prieteni sau rude aflate in vizita. Este practic o continuare a livingului, desi, cele doua functiuni nu comunica direct.

Bucataria urmeaza linia unui design functional, cu mobilier dispus in forma de L, cu corpuri inalte pana in tavan avand astfel cat mai multe spatii de depozitare. Electrocasnicele sunt incorporate in mobilier pentru a pastra un caracter unitar si ordonat, iar frontul alb amplifica spatiul si luminozitatea incaperii. Draperiile romane completeaza stilistica amenajarii, iar decoratiunile discrete din impletituri alaturi de esentele de lemn folosite aduc un plus de inspiratie din natura.

Spatiul mic din living este compus dintr-o zona de conversatii cu canapea, masute suprapuse si un corp de biblioteca ce inglobeaza si televizorul. In dreptul ferestrei, a fost amenajat un birou cu rafturi pentru momentele in care se lucreaza de acasa, iar de cealalta parte, un mini-budoar pentru partea feminina a casei.

Cromatic, predomina nuante neutre, mult alb, esente de lemn, si griuri, alaturi de texturi de caramida pe care le regasim in hol, dar si in living in dreptul biroului. Mici tuse de culoare vesele regasim la nivelul decoratiunilor.

Zona de noapte

Pentru dormitorul matrimonial, cuplul a dorit un spatiu relaxant, cu mobilier putin, nuante calde si plante. Si-au dorit mult un dressing incapator, asa ca au convenit impreuna cu designerul sa creeze o incapere mica in interiorul dormitorului in care sa isi poate depozita lucrurile. Desi spatiul camerei s-a mai micsorat, lipsa unor dulapuri voluminoase face ca ambientul sa fie unul aerisit si luminos.

Camera copilului urmeaza aceeasi linie functionala, cu corpuri de mobilier modulare si piese potrivite varstei celui mic. Peretele cu vopsea magnetica este o idee excelenta pentru orice camera de copil.

Si in baie, spatiul a fost bine optimizat pentru a integra o cada, lavoar si o zona care incorporeaza masina de spalat si alte lucruri specifice. Incastrarea bazinului de apa a creat un spatiu suplimentar pentru a depozita diferite decoratiuni.

Design: Anna Modjaro

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...