Atunci cand au pornit reamenajarea apartamentului lor de 78 metri patrati, aceasta familie a mizat pe o abordare simpla, dar functionala. Aveau nevoie de o bucatarie unde sa poata gati si lua masa impreuna, de un spatiu de lucru cu birou, dar si de un dressing generos in dormitor pentru haine. Avand un buget limitat, au apelat la ajutorul unui designer care sa-i indrume spre solutiile cele mai eficiente pentru a reusi sa contureze noul camin pe placul lor.
Au pastrat camerele asa cum erau dispuse inainte si singurele modificari facute au fost sa desfiinteze usile de la living si bucatarie pentru a face spatiile mai fluente. Ca finisaje au optat pentru variante simple, la indemana, iar mare parte din mobilier a fost achizitionat de la IKEA.
Zona de zi
Pentru zona de zi, s-au concentrat pe spatiile comune, bucataria avand un rol important. Spatiul a fost amenajat cu o zona de luat masa ce poate gazdui nu doar familia, dar si prieteni sau rude aflate in vizita. Este practic o continuare a livingului, desi, cele doua functiuni nu comunica direct.
Bucataria urmeaza linia unui design functional, cu mobilier dispus in forma de L, cu corpuri inalte pana in tavan avand astfel cat mai multe spatii de depozitare. Electrocasnicele sunt incorporate in mobilier pentru a pastra un caracter unitar si ordonat, iar frontul alb amplifica spatiul si luminozitatea incaperii. Draperiile romane completeaza stilistica amenajarii, iar decoratiunile discrete din impletituri alaturi de esentele de lemn folosite aduc un plus de inspiratie din natura.
Spatiul mic din living este compus dintr-o zona de conversatii cu canapea, masute suprapuse si un corp de biblioteca ce inglobeaza si televizorul. In dreptul ferestrei, a fost amenajat un birou cu rafturi pentru momentele in care se lucreaza de acasa, iar de cealalta parte, un mini-budoar pentru partea feminina a casei.
Cromatic, predomina nuante neutre, mult alb, esente de lemn, si griuri, alaturi de texturi de caramida pe care le regasim in hol, dar si in living in dreptul biroului. Mici tuse de culoare vesele regasim la nivelul decoratiunilor.
Zona de noapte
Pentru dormitorul matrimonial, cuplul a dorit un spatiu relaxant, cu mobilier putin, nuante calde si plante. Si-au dorit mult un dressing incapator, asa ca au convenit impreuna cu designerul sa creeze o incapere mica in interiorul dormitorului in care sa isi poate depozita lucrurile. Desi spatiul camerei s-a mai micsorat, lipsa unor dulapuri voluminoase face ca ambientul sa fie unul aerisit si luminos.
Camera copilului urmeaza aceeasi linie functionala, cu corpuri de mobilier modulare si piese potrivite varstei celui mic. Peretele cu vopsea magnetica este o idee excelenta pentru orice camera de copil.
Si in baie, spatiul a fost bine optimizat pentru a integra o cada, lavoar si o zona care incorporeaza masina de spalat si alte lucruri specifice. Incastrarea bazinului de apa a creat un spatiu suplimentar pentru a depozita diferite decoratiuni.
Design: Anna Modjaro