Pentru amenajarea apartamentului parintilor ei, Tania a apelat la ajutorul studioului de arhitectura DecoTrend. Stia ca renovarea va fi complexa asa ca s-a gandit ca tot proiectul sa fie realizat profesionist, pe masura nevoilor lor.

Suprafata apartamentului de 52 metri patrati este impartita in living si dormitor, hol, bucatarie si baie, spatiu care avea nevoie de o reamenajare potrivita varstei beneficiarilor. Si-au dorit o locuinta simpla, aerisita, cu o bucatarie functionala, in culori neutre, calde.

Livingul

Astfel, designerii au propus o abordare in spirit clasic, fara a incarca excesiv camerele. Pentru living, au gandit corpuri pentru depozitare, lasand spatiul cat mai aerisit posibil. Dorind sa largeasca incaperea si sa aduca mai multa lumina naturala, au extins livingul si in balcon, transformandu-l intr-o zona de lucru sau citit. Canapeaua si corpul de mobilier tip comoda de sub televizor, alaturi de o polita pentru decoratiuni compun spatiul livingului. atat in balcon cat si in camera, chiar langa usa au fost instalate doua dulapuri inalte, tip bufet care ofera o depozitare variata.

S-au folosit culori calde, bejuri, crem si alb care reflecta lumina si amplifica spatiul. Desi balconul s-a transformat, fiind o prelungire a livingului, au fost pastrate doua draperii groase, din catifea pentru a bloca lumina puternica atunci cand se priveste la televizor, in special in timpul zilei.

Bucataria

Zona careia i s-a acordat o atentie deosebita a fost bucataria. Aici, familia se reuneste, iar Tania stie cat de important este pentru parintii ei sa poata lua masa impreuna in special in zilele de duminica. Desi restrans, designerii au reusit sa amenajeze eficient spatiul bucatariei, oferind atat loc pentru gatit, dar si pentru a contura ideea de dining. A fost inlocuita usa batanta cu una glisanta, iar designul mobilierului preia tematica stilistica abordata in restul amenajarii. Culoarea mobilierului, un crem deschis deschide spatiul si ii confera un plus de luminozitate.

A fost aleasa o configuratie in forma literei L, optimizand spatiul avut la dispozitie. Astfel, s-a folosit si spatiul din dreptul ferestrei, aici fiind amenajata chiuveta. Electrocasnicele sunt incorporate pentru a pastra un caracter unitar, exceptie facand frigiderul.

Cat despre locul de luat masa, acesta a fost gandit ca o zona de sine statatoare, prin micile decoratiuni si adaugarea unui corp de iluminat. Astfel, intreg ansamblul capata personalitate, intr-o incercare de separare a zonei tehnice a bucatariei de acest sector ce aduce mai mult cu o sufragerie.

Si pentru hol a fost gandita o amenajare in stil clasic, cu o consola si oglinda in acelasi spirit. Tot aici, a fost amenajata o zona de depozitare cu dulapuri incastrate si usi cu oglinzi. Efectul este acela de largire a spatiului mic. Atat in hol, cat si in bucatarie, s-au folosit placi ceramice hexagonale pentru a spori efectul de unitate intre cele doua spatii.

Dormitorul

Pentru dormitor amenajarea urmeaza o latura usor romantica, dar fara ca spatiul sa para prea incarcat. Spatiul din jurul patului este pus in valoare cu un tapet floral si lampi fixate in perete, inlocuind veiozele de pe noptiere. Cromatic, predomina diferite tonuri de bejuri ce inspira un ambient odihnitor si confortabil. Spatiul este si aici restrans, insa s-a reusit o optimizare excelenta, putand fi integrate o comoda si dulapurile pentru haine.

Cu siguranta te va inspira aceasta amenajare! Vezi intregul apartament detaliat in imaginile din galeria foto.

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii