Pentru acest apartament de trei camere, tinerii beneficiari si-au dorit o functionalitate sporita si o amenajare moderna, actuala. Au apelat la Irina, designer de interior, care a inteles pe deplin dorinta lor de a locui intr-un spatiu adus in contemporan, adaptat nevoilor lor.

Suprafata de 73 metri patrati a apartamentului a venit cu limitari si putine optiuni de reconfigurare a spatiului din cauza peretilor de rezistenta. Totusi, modificarea s-a produs la nivelul bucatariei, care a fost deschisa spre living (vezi schitele atasate).

Imobilul in care se afla acest apartament este situat pe malul unui lac, desi nu are vedere directa spre el. Cu toate acestea, Irina a propus o tematica inspirata de aceasta apropiere de apa, pe care a dezvoltat-o sub diferite forme in amenajare. Rezultatul este un apartament cu stil, cu multe detalii rafinate si bine integrate in context.

Cu toate ca ne-am obisnuit cu tonuri deschise si culori cat mai neutre pentru a oferi cat mai multa luminozitate spatiilor, in aceasta amenajare vei remarca multe nuante mai inchise, mai reci, contrastante. De exemplu, in cea de-a treia camera peretii au fost zugraviti cu albastru, o alegere nonconformista, dar accesorizata cu atentie pentru a atenua din efectul neplacut. Pentru ca vorbim totusi de o tematica inspirata din natura, vom regasi si culori care ne amintesc de pamant, pietre sau lemn, totul culminand cu un perete vegetal realizat din muschi in baie. De la o camera la alta, tema amenajarii poate fi perceputa ca o plimbare pe malul unui lac.

O atentie deosebita a fost acordata finisajelor si accesoriilor care personalizeaza intr-un mod original acest spatiu: de la peretele-accent din living realizat cu ajutorul unui panou decorativ ce imita forma valurilor, la decoratiunile cu pietre colorate sau gresia cu aspect de lemn. Aproape toate obiectele din decor au o conexiune cu motivul acvatic.

Toate functiunile sunt bine optimizate. Zona de zi cuprinde bucataria si livingul, formand un tot unitar prin piese cu un design simplu, liniar. Electrocasnicele mari sunt incastrate pentru a pastra un aspect ordonat; o zona de bar amenajata in prelungirea blatului de lucru este folosita ca loc de luat masa, fiind si o partitie discreta intre cele doua functiuni.

Pentru dormitor, perete-accent textural reprezinta punctul de atractie al incaperii. Texturile imbogatesc decorul prin cuverturi, perne decorative, perdele si draperii. Cornisele vopsite in albastru ne amintesc, din nou, de tematica amenajarii.

Eleganta, coerenta si unitara in concept, aceasta amenajare merita sa fie vazuta si admirata in fiecare detaliu al sau!

Designer: Irina Krasheninnikova

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!