Apartament decorat armonios cu accente moderne si retro

Povestea apartamentului de azi incepe in 1915 odata cu constructia cladirii in care se afla. In prezent apartamentul a fost transformat la standarde moderne, pastrand totusi cateva trasaturi specifice secolului trecut.

Deschide Galeria

Decorul cuprinde linii simple, mobilier elegant si nuante neutre precum si tonuri vibrante, transformand intregul aspect intr-unul deosebit.

Apartamentul nefiind tocmai unul spatios, arhitectii care s-au ocupat de aceasta renovare, au avut o misiune nu tocmai facila, ceea ce i-a facut sa opteze pentru variante originale si practice in acelasi timp. Fiecare element se imbina armonios in intregul ansamblu, cateva piese iesind in evidenta; masuta de cafea din centrul livingul si celelalte masute cu un design inedit, aproape invizibile sau operele de arta care imbraca peretii intr-un mod elegant si delicat.

O creatie originala este baia care a fost integrata in dormitor. Peretele care desparte cele doua incaperi, a fost partial demolat, astfel ca dormitorul pare acum mai spatios, cele doua camere fiind interconectate. Culoarea predominanta este albul, pentru efectul sau de luminozitate, spatialitate si mai ales rafinamentul subtil pe care il percepem la fiecare pas. Podelele din lemn masiv vin sa completeze aspectul general de proaspat si confortabil. Oglinzile sunt si ele folosite cu acelasi scop de a crea un plus de spatialitate.

Bucataria intra si ea in categoria decorului minimalist din apartament. Initial separata de intregul ansamblu, acum face parte din living, trecerea fiind subtil realizata prin dining. Rafturile deschise ornate cu diverse lucruri practice si decorative in acelasi timp completeaza aspectul proaspat si aerisit.

Plantele apar in toate camerele, in special in bai; o pata de verde binevenita pentru purificarea aerului si pentru un decor inedit. Balconul a suferit o modificare radicala, fiind transformat intr-un dining care poate fi utilizat usor ca spatiu de lectura sau de lucru, beneficiind de un maxim de lumina naturala. Peretii din lateral sunt decorati cu rafturi deschise, negre, cuprinzand carti si din nou plante. Structura in sine a apartamentului se armonizeaza placut, duo-ul alb si negru fiind spart pe alocuri de pete de verde, crem si culorile cartilor sau obiectelor decorative.

Nimic nu pare a trada vechimea cladirii si a apartamentului, designul si amenajarea fiind de-a dreptul exceptionale prin viziune si efect creat. 

Sursa foto: homedit.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole